Programajánló augusztusra

Összművészeti fesztivál, kerékpártúra és egy különleges verseskötet augusztusi programajánlónkban!

Jubilál az Ördögkatlan Fesztivál

Augusztus 2. és 6. között már 15. alkalommal szervezik meg az összművészeti fesztivált Nagyharsányban, Beremenden és Villánykövesden. A Hagyományok Házának köszönhetően gyerekprogramoktól a táncházakig, kézművesektől a népzenei koncertekig mindenki megtalálhatja a kedvére való programot, de pl. a látogatók csak itt láthatják azt a filmet is, amelyet a fesztivál fővédnökének, Törőcsik Mari emlékének szentelnek. Lesznek színházi előadások neves művészek közreműködésével, kiállítások, cirkuszi programok, esténként pedig a legnépszerűbb előadók koncertjei közül válogathatunk.

Tekerj a Zöldbe!

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében valósul meg a Tekerj a Zöldbe kerékpár túrasorozat,melynek következő eseménye egy újabb színes útvonallal várja a résztvevőket augusztus 12-én. Az Őrség szomszédságában, egy klasszikus vidéki térségen fut keresztül az a 32 kilométeres útvonal, amely a Batthyányak városát, Körmendet és környékének nevezetességeit is bemutatja. Ezek közé tartozik pl. a turisztikai látványosságnak számító Miród-forrás. A túrát  saját felelősségére bárki részt vehet, időtartama kb. 3 óra.

Válogatás Szöllősi Mátyás műveiből

Már előrendelhető Szöllősi Mátyás Szabad című, a Helikon Kiadónál 2022 szeptemberében megjelenő verseskötete, amely a szerző válogatott és új verseit tartalmazza. Szöllősi az elmúlt tizenöt év költeményeiből válogatott, négy ciklusba rendezve 75 verset, amelyekben szó esik gyermek- és kamaszkorról, a test felfedezéséről, betegségről és gyógyulásról, párkapcsolati dilemmákról, utazási élményekről, valamint azt is megmutatják a versek, hogy a személyes tapasztalatok hogyan kapcsolódhatnak az egyetemes mitológiához.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!