Hűsítő tippek a forró napokra

2022. 07. 02.
Élvezzük a nyári meleget és napfényt, de közben az egészségünkről se feledkezzünk meg!

1. A folyadékpótlásra nyáron mindenképp tudatosan oda kell figyelnünk. Testünknek azzal kedvezhetünk leginkább, ha a jéghideg cukros üdítők helyett langyos teát vagy citromos vizet iszunk: ezzel egyrészt természetes hűtésre késztetjük a szervezetet, másrészt a plusz kilókat is elkerülhetjük.

2. Törekedjünk a minél könnyedebb étkezésekre és fogásokra, valamint a szezonalitásra: használjuk ki, hogy ebben az időszakban rengeteg friss zöldség és gyümölcs is elérhető, és válasszunk magas víztartalmúakat, pl. uborkát, paradicsomot vagy görögdinnyét.

3. Zuhanyozzunk langyos vízzel, amikor csak tehetjük: felfrissülünk és egyúttal a bőrünket is felszabadítjuk a rátelepedett portól, ezzel segítve, hogy könnyebben lélegezzen.

4. Szemünk egészségére is ügyeljünk: napsütésben viseljünk 400-as UV-jelzéssel ellátott napszemüveget, amely teljes mértékben kiszűri mind az UV-A, mind az UV-B sugarakat, amelyek jelentősen károsítják a látást.

Ajánlataink

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!