Az első zenekar

Amikor a negyedik fiú megérkezett a családba, el kellett fogadjam, hogy a következő éveimben hiába ragaszkodom a „de én lányos anyuka vagyok”-érzésemhez, és kicsit komfort zónámon kívüli tevékenységekbe kellett beleállnom.

Így kezdtem nulla labdaérzékkel focizni, strandröpizni, kosárlabdázni, tollasozni, a kirándulásokon a szép virágok helyett bogarakat és mindenféle undi csúszómászót nézegetni, zsebpecát szerelni és horgászni, néhány év múlva robbantós kísérleteket végezni, menő bicajokat, gördeszkákat, fegyvereket nézegetni és asszisztálni drága Férjem hangszergyűjtéséhez, melyet mindig valamelyik gyerek aktuális zenei érdeklődéséhez igazított.

Dávidkánk még totyogós volt, mikor a nővére, a három bátyja és Apa megalakította az első családi zenekart, és órákig csörögtek-zörögtek a társasházi lakásunk nappalijában. Karácsonykor már igazi dalokat vettünk fel egy szál mikrofonnal, ahol Bori zongorán, Ádám gitáron, Gergő hegedűn játszott, Apa bármilyen hangszeren kísért, Bence csörgőzött, Dávid baba pedig kurjongatott és táncolt.

Jó pár év múlva már egy egész műsort kaptunk ajándékba az akkor 16, 14, 13 és 11 éves kamasz gyerekeinktől, két barátjukkal kiegészülve ők játszottak az esküvőnkön! Két hónapot próbáltak a nyárra bérelt vidéki házunk garázsában hangszerek, erősítők társaságában, és olyan profi fellépőket idéző előadást sikerült összerakniuk, hogy mindenkinek leesett az álla. Dávid akkoriban még 7 éves sem volt, így abból a zenekarból még kimaradt, de folyamatosan szívta magába a tudást és a hangulatot, hiszen újabb hét év elteltével saját zenekarával, a „Kartondobozzal” áll színpadra egy iskolai gálaműsoron.

A bátyjai azóta is zenélnek, Ádám (mindenféle gitár) és Gergő (dob, cajon) is állandó tagjai egy-egy zenekarnak, de Bencével (bőgő, basszusgitár) közösen is próbálnak néha. Ha megnézik Dávid (klarinét, szaxofon) zenekarának fellépését, szerintem őt is viszik a következő próbára, és egy megállíthatatlan karrier indulhat útjára, négy fiútestvér a leghelyesebb típusból…hááát, üzenem a csajoknak, hogy készüljenek! Borival és Apával kiegészülve már olyan kuriózum lenne, hogy azt hiszem, itt az ideje elvállalnom a zenekar manageri feladatait és mint ilyen, természetesen beszerkesztem a műsorba Rékánkat is, aki ugyan az egyetlen a hat gyerekünkből, aki nem rendelkezik akkora zenei tehetséggel, de nagyon ügyes légtornában, úgyhogy a koncertturné látványelemeit rá tervezzük majd…

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!