4 tipp, hogyan kezdjünk egészséges életmódba

Forrás: ArvaliCom
Az egészséges életmód szempontjából a csodadiéták legtöbbször többet ártanak, mint használnak. Érdemes inkább egy, a témában jártas szakember tanácsait megfogadni arra vonatkozóan, hogy hogyan induljunk el egy egészségesebb élet felé.

1. Fogyasszunk minél több fehérjét!

Amikor valaki egészségesebben szeretne étkezni, gyakran az az első gondolata, hogy búcsút int a szénhidrátoknak, pedig léteznek ennél sokkal jobb megoldások. Étkezéseink megtervezése során koncentráljunk inkább arra, hogy minél több fehérjedús alapanyag kerüljön a tányérra. Amellett, hogy laktat, rendkívül fontos a csontok, az ízületek, a sejtek és a hormonok számára is a megfelelő fehérjebevitel. Mivel ez nem mindig egyszerű csupán szilárd ételekkel, érdemes választani egy fehérjében gazdag étrend-kiegészítőt, ami további hasznos tápanyagokkal támogatja a mindennapokat.

2. Mozogjunk többet!

Céltól függően válasszuk ki azt a mozgásformát, ami számunkra a legideálisabb, és attól se féljünk, ha valami új dologba vágnánk bele. A lényeg, hogy ilyenkor mindig keressünk fel egy személyi edzőt vagy oktatót, hogy az új mozgásformát helyesen sajátítsuk el. Olyan tevékenységet érdemes választani, amit élvezünk, mivel sokkal élvezetesebb és sikeresebb lesz a sportélmény, ha hobbiként, nem pdig egy szükséges rosszként tekintünk rá. A sérülések elkerülése érdekében és a gyorsabb, látványosabb eredményekért érdemes a kollagén fogyasztása is.

Fotó: Elle Hughes/pexels

3. Barátkozzunk össze a zöldségekkel!

A zöldségek magas vitamin- és alacsony kalóriatartalmát valószínűleg nem kell senkinek részletezni. Azonban a zöldségekről sokaknak a kertészsaláta és az ízetlen párolt zöldségek jutnak eszébe és valljuk be, ez tényleg nem vonzza a gyomrunkat minden nap. Pedig színes barátainkból rengeteg változatos és ízletes köret, vagy akár főfogás készíthető. Érdemes bátran kísérletezni a zöldségekkel.

4. Ne feledkezzünk meg a vitaminokról!

Sajnos az odafigyelés és a rendszeres gyümölcs- és zöldségfogyasztás sem garantálhatja minden egyes nap a megfelelő mennyiségű vitaminbevitelt.

„Kevesen tudják, hogy a vitaminok nem csak a testünkre gyakorolnak jótékony hatást, hanem a szellemi működésünkre is. A C-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, miközben segíti az energiatermelő folyamatokat, így a fáradtságot és a kifáradást is csökkenti. A C-vitamin továbbá nagy mértékben támogatja a normál kollagénképződést, ezzel pedig hozzájárul a csontok, a porcok, sőt még a fogíny állapotának megőrzéséhez is. Az egészséges fogakért érdemes D-vitamint fogyasztani, amely egyébként szintén nagyon hasznos a csontok egészségének megőrzéséhez, illetve az egészséges izomfunkció fenntartásához” - tette hozzá Katus Attila edző, életmód-tanácsadó és táplálkozási szakértő.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!