A tökéletes húsvéti foszlós kalács
Hozzávalók a kovászhoz: 13 dkg süteményliszt; 1,4 dkg élesztő; 1,2 dl langyos tej
Hozzávalók a tésztához: 4 db tojás; 4 db tojássárgája; 38 dkg süteményliszt; 10 dkg porcukor; 1,2 dkg só; 22 dkg vaj
Hozzávalók a tészta megkenéséhez: 1 db tojás; 1 ek víz; 1 csipet só
1. A kovász összetevőit alaposan keverjük össze, majd hagyjuk állni 45 percig.
2. A tészta alkotóelemeit – a vajat leszámítva – adjuk a kovászhoz, és gyúrjuk legalább 10 percig. Ezt követően adjuk hozzá a vajat is, amelyet keverjünk el alaposan a tésztában.
3. A tésztát lefóliázva tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe, másnap pedig formázzuk meg, és kenyérformában hagyjuk megkelni.
4. Figyeljük a tészta méretét, és ha elérte a kétszeres méretet, helyezzük 170 fokos sütőbe 50 percre. Ekkor kenjük meg tojással, majd süssük további 20 percig 130 fokon.
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Egy kézzel élők mindennapjait segíti a Semmelweis Egyetem videósorozata
- Egy betegség, amely fellángol a kávétól
- Ha próbára tesz a hőség
- Utazás ételallergiával
- Miért vagyunk boldogabbak, ha nyaralunk?
- Az első csonttörést újabb követheti, ha csontritkulás áll a hátterében
- 6 esti szokás, amitől boldogan indul majd a reggel
- Ingadozó testsúly, rossz közérzet, hiányzó nyári csúcsforma?
- Ezért fáradtak nyáron a magyarok
- Egészségünk „ujjlenyomata”, a mikrobióta
- Egy új korszak apái
- Janicsák Veca: „Tartani az egyensúlyt testben és lélekben”
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!