A fogamzásgátlás férfiak számára is elérhetővé válhat

Forrás: hvg.hu
A GPHR-529 néven emlegetett vegyületet a Minnesotai Egyetem fejlesztette ki, és egereken már többször is tesztelték - írja a hvg.hu.

Nagy esély van rá, hogy a kutatók idén már embereken is elkezdjék vizsgálni az első, kimondottan férfiaknak fejlesztett fogamzásgátló tablettát, amely egy nem hormonális készítmény – írta a Gizmodo nyomán a lap.

A GPHR-529 néven emlegetett vegyületet a Minnesotai Egyetem fejlesztette ki, és egereken már többször is tesztelték. A rágcsálók esetében kimondottan jó eredményeket sikerült elérniük: a spermiumok száma fokozatosan és jelentősen zuhant. A készítmény összességében 99 százalékos hatékonyságot mutatott a négy-hat hétig tartó kezelés alatt.

A tabletta a szervezet és az A-vitamin kölcsönhatását célozza. Azért ezt, mert az A-vitamin-hiányos étrend a szakértők szerint összefüggésbe hozható a meddőséggel. A készítmény mindemellett egy fehérje kötődését is blokkolja, és végeredményben hosszan tartó, de visszafordítható sterilitást képes előidézni – különösebb mellékhatások nélkül.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!