Fotó- és rajzpályázatot hirdetnek a Piros Orr Bohócdoktorok

Forrás: pirosorr.hu
A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány idén ünnepli 25. születésnapját. Ebből az alkalomból várják azokat a fotókat és rajzokat, amelyek az alapítvány bohócdoktoraival történt találkozást örökítik meg.

A beküldött alkotásokat három fős zsűri értékeli. Az első három helyezettet mindkét kategóriában értékes nyereményekkel díjazzák. A nyerteseket a www.pirosorr.hu/25 oldalon teszik közzé, és külön e-mailben is értesítik őket.

A bohócdoktori tevékenységet Magyarországon a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány honosította meg. Az elmúlt 25 évben több mint 425 000 gyermek arcára varázsoltak mosolyt a Piros Orr bohócdoktorok, akik mára már a gyerekkórházak részéve váltak. Az évek során a kórházi vizitek mellett számos új programot fejlesztettek ki az alapítvány munkatársai, hogy még hatékonyabban és még több gyermekhez juttassák el a gyógyító nevetést.

Az Intenzív Mosoly program keretén belül a bohócok az orvosokkal és nővérekkel szorosan együttműködve teszik könnyebbé a műtéti beavatkozások ellőtti időszakot a gyerekeknek és a szülőknek. Kórházi látogatásuk alkalmával a bohócok egy közös játékra invitálják a gyerekeket és emlékeztetik őket arra, hogy a betegségük ellenére ők gyerekek, akik számára a legfontosabb a játék öröme.

De nem csak a kórházakban ismerik el a szakemberek a bohócdoktorok munkáját. Jelen vannak a Pető Intézet óvodájában is, a Zenekaraván elnevezésű zártkörű színházi előadással pedig sérült gyerekekkel foglalkozó intézményeket látogatnak. Akárhol is bukkannak fel a bohócdoktorok, vidámság és sok mosoly kíséri őket, amire nagyobb szükségünk van, mint valaha!

A pályázati felhívasban azt kérik, hogy akinek találkozott gyermeke az alapítvány bohócdoktoraival az elmúlt években, ossza meg az élményt: amennyiben készült fotó a találkozásról, küldje el a foto@pirosorr.hu címre. Akinek a gyermeke szívesen rajzol, annak az alkotását is várják, jó minőségben beszkennelve a résztvevő nevének megadásával a fenti emailcímre vagy a következő postacímre: Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány, 1245 Budapest Pf.: 1006.

A fotók és rajzok beküldési határideje: március 31.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!