Ismét nyílt napot tart a SOTE

Forrás: semmelweis.hu
Már lehet regisztrálni a Semmelweis Egyetem online nyílt napjára, amely 2022. január 27-én várja az orvos- és egészségtudományok iránt érdeklődő középiskolásokat és szüleiket.

A rendezvényen bemutatkozik az intézmény mind a hat kara, az érdeklődők interaktív előadások, fórumok, kisfilmek révén ismerhetik meg a képzéseket és a Zoom programon keresztül élőben is feltehetik kérdéseiket.

A reggel 9 órakor kezdődő online nyílt napon dr. Merkely Béla rektor köszönti a regisztráltakat, majd a délelőtt folyamán minden kar külön programon mutatja be képzési kínálatát.

Az Általános Orvostudományi Kar előadásain szó lesz az orvosképzés megújításáról, az orvosi hivatás szépségeiről hallgatók és oktatók tolmácsolásában. A HÖK kari vezetője virtuális egyetemi körsétán mutatja be az ikonikus egyetemi helyszíneket a nagyelőadótól az Anatómia, Szövet- és Fejlődéstani Intézet boncterméig.

A Fogorvostudományi Kar online fogadóóráján a kar oktatóitól kérdezhetnek a középiskolások, és ugyancsak online körsétán pillanthatnak be például a tanlaborba, megismerhetik az ún. fantomfejeket, amelyeken a sikeres felvételit követően a fogorvosi beavatkozásokat gyakorolhatják majd.

A Gyógyszerésztudományi Kar programján megtudhatják az érdeklődők, mi mindenre jó a gyógyszerész diploma, mit és hol tanulnak a gyógyszerészhallgatók, és kari körsétán tekinthetik meg többek között a tangyógyszertárat.

Az Egészségügyi és Közszolgálati Karon a szakok bemutatása mellett a digitális egészségügy helyzetéről, az egészségügyi innovációk szerepéről is szólnak az előadók, és fontos információkkal gazdagodhatnak a jelenlévők a 2021 őszétől nappali munkarendben is elindult egészségügyi menedzser MSc képzésről is.

Az Egészségtudományi Karon nemcsak a nagy múltú képzéseket – például a szülésznő, védőnő, mentőtiszt – ismerhetik meg a résztvevők, hanem az újabb szakirányokat is, köztük a radiográfiát, az optometriát vagy éppen az addiktológiai konzultánst, a HÖK pedig hallgatói fórumon válaszol a felmerülő kérdésekre.

A Pető András Karon kisfilm enged bepillantást a konduktori hivatás szépségeibe, majd tájékoztató előadáson lesz szó arról, miért több ez, mint egy munka, és miért egyedülálló a világon ez a fejlesztési rendszer.

A január 27-i program során az egyetem tehetséggondozó programja és a gyakorlóiskolák is bemutatkozási lehetőséget kapnak. A leggyorsabb regisztrálók élőben követhetik az online eseményeket, de az előadások később is visszanézhetőek lesznek.

A részletes program és a regisztráció itt érhető el

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!