Javítsunk alvási szokásainkon!

Forrás: Magyar Alvás Szövetség
Az egészséggel kapcsolatos újévi fogadalmak sorában most már ott a helye a jó alvásnak is. A leggyakoribb kívánságok, mint a dohányzásról való leszokás vagy a több mozgás mellé érdemes felvenni az elhatározások listájába a jobb alvást is, hiszen a fizikai, mentális és érzelmi állapotunk megerősítése a következő hónapokban igencsak kívánatos.

Az újévi alvással kapcsolatos fogadalom alapja lehet egy olyan tartós életmódbeli változásnak, amellyel erősödhet az immunrendszerünk, ellenállóbbá válik a szervezetünk a betegségekkel szemben, és a fizikai erőnlétünk erősödésével hatékonyabbak lehetünk a mindennapi tevékenységeinkben. Az alvási fogadalmak megtartásának kiindulópontja saját alvási rutinunk felülvizsgálata, az alváshigiéniai körülmények javítása, például a hálóhely, a matrac, az ágy felülvizsgálata, és mindenekelőtt az elalvási rutin kialakítása, amelynek lényege az azonos időpontban történő elalvás és ébredés.

A napi koffeinbevitel csökkentése vagy például az étkezési szokások, különösképp az esti étkezések mennyiségének és minőségének változtatása is eredményhez vezethet. Olyan egyszerű alvást segítő eszközök használata, mint például a füldugó vagy a szemtakaró alkalmazása, számos esetben meglepő javulást eredményezhet az alvásunkban.

Ahhoz, hogy az újévi fogadalmak szokássá alakuljanak és részeivé váljanak az életünknek, már önmagában elindíthatják az önkontrollt, és annak lehetőségét, hogy a kitűzött célok irányában tudatosan haladjunk.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!