7 tipp a téli fáradtság ellen

Forrás: hrdoktor.blog.hu
Az alábbi tanácsokat érdemes kipróbálni, hogy túllendülhessünk a téli fáradtságon, rosszkedven.

1. Akármilyen rosszul esik, ólmos álmosság esetén is érdemes továbbra is mindennap ugyanabban az időben kelni.

2. Ébredés után – akár még az ágyban – tanácsos kicsit nyújtózni, pár mozdulattal megmozgatni a végtagjainkat, hogy újból rugalmasak legyenek, átmelegedjenek. Az a legjobb, ha pár percnyi mozgást, nyújtást  is be tud iktatni a reggeli órákra.

3. A reggeli zuhany ne legyen túl meleg, így frissítőbb hatású!

4. Ne hagyja ki a reggelit – az egészséges, energiadús, meleg italt is tartalmazó reggeli az egész napra kihat, jó indítást ad! Az ebédre, a tervezett, jókedvvel várt ebédszünetre is nagy szükség van a nap második feléhez. Ne csak gépiesen hajtsa fel a kávéját, lapátolja be az ebédjét, hanem próbálja meg örömét lelni abban, hogy érzékeli annak melegét, illatát, ízét! Tudatosan odafigyelve még egy tízóraira vitt alma látványa, érintése, formája, üde illata, friss íze is kedélyjavító hatású lehet.

5. Minden lehetőséget ki kell használni arra, hogy mozoghassunk, lehetőleg friss levegőn! Legjobb, ha ezt nem egyedül tesszük, hanem összekötjük egy jó beszélgetéssel! Legalább egy félórás sétát akkor is iktassunk be, ha az idő nem kedvez ehhez, és igyekezzünk minden napsütötte percet kihasználni!

6. Hogy ne legyenek egyformák a napok, tanácsos reggelenként (akár még felkelés előtt) végiggondolni, mit fogunk aznap csinálni. Keretet ad a napnak, ha ezt egy listában le is írjuk. Este pedig, elalvás előtt érdemes végiggondolni, mi történt aznap, különös tekintettel minden jó, örömteli dologra vagy elért apróbb-nagyobb sikerre.

7. Ha az odafigyelés, a tudatosság ellenére az idült rosszkedv, a fáradékonyság, a hangulati válság nem múlik, hanem tartóssá válik, mielőbb konzultáljunk szakemberrel, például klinikai szakpszichológussal, és kérjünk segítséget!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!