Hogyan válik ihatóvá a szennyvíz és a tengervíz?
A tiszta víz szükségessége és jelentősége megkérdőjelezhetetlen. A föld vízkészletének azonban csak egy kis része édesvíz, annak is csak egy része hozzáférhető. Ugyanakkor a mindennapi tevékenységeink során olyan mértékben szennyezzük a felhasznált vizet, hogy a természetes öntisztulási folyamatokon alapuló körforgásba már csak előzetes tisztítás után juttathatjuk vissza. Ez a folyamat a szennyvízkezelés, az előadás ezekről a folyamatokról szól. Egy speciális szegmens, amikor a természetes „szennyezőként” jelenlevő sótartalom (tengervíz) eltávolítása a cél és a feladat, amely során a tengervízből ivóvíz készíthető.
Az ELTE Kémiai Intézet 2007-ben indult Alkímia ma című sorozata elsősorban a kémia iránt érdeklődő 11. és 12. évfolyamos középiskolásoknak szól, de a szervezők örömmel látnak mindenkit, aki szeretné nyomon követni a tudományág legfrissebb eredményeit. A látványos bemutatókkal, kísérletekkel, kvízjátékokkal és más meglepetésekkel színesített előadásokat élőben közvetíti a Galileo Webcast tudományos portál, és utólag is megtekinthetők a programsorozat Facebook-oldalán, illetve az előadás sorozat Youtube-csatornáján. A kurzus 2009 óta tanárok számára akkreditált harminc órás, térítésmentes továbbképzést is nyújt.
A cikkben hivatkozott linkek:
Ajánlataink
Olvasna még a témában?
Nyereményjátékok
Megfejtő
Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!
Facebook játék
Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Nagyobb a demencia kockázata a focistáknál
- Testképzavar, evészavar
- Egyszerűnek hitt életmódváltással is veszélybe sodorhatjuk az egészségünket
- Hatalmas előrelépés az orvostudományban: megalkották a funkcionális kollagént
- Mozgással a stressz ellen
- Útipatika a Marsra
- Így hat az óraátállítás a szervezetünkre
- Edzéstippek tavaszra
- Dés László: „A sikert nem mi csináljuk, hanem a közönség”
- Új szakmai iránymutatás a helyes vérnyomás mértékéről
- 7 ok, ami miatt boldogtalannak érezhetjük magunkat
- A növényi alapú élelmiszerek fogyasztása segíthet megelőzni a demenciát
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!