A terápiás állatok a lélek gyógyítói

Forrás: felejtek.hu
Egy németországi idősotthon lakóihoz időről-időre szokatlan vendégek érkeznek. A Rudolstadtban található intézmény lakói nagyon élvezik a szőrös négylábúak látogatását.

 Az állatok bevonásával történő terápia nem szokatlan dolog. Lámákat és alpakákat simogatni azonban viszonylag keveseknek van lehetősége.

A demenciával küzdő betegek nagyon jól reagálnak a bájos állatok közelségére. A négylábúak még a szobákba is bemennek, ha a páciens ágyban fekvő vagy nehezen mozog. Az alpakák gond nélkül használják a liftet és szívesen mennek ki a kertbe is.

Az állati látogatók fogadása csak az egyik lehetőség a számtalan alternatív terápia közül, amelyet a türingiai idősotthon lakói igénybe vehetnek. A pozitív visszajelzéseknek köszönhetően rendszeresen érkeznek a lámák és az alpakák az intézménybe, ezzel is segítve a páciensek közérzetének javítását.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!