Érző lényekké nyilvánítanák a polipokat

Forrás: ng.hu
A törvényjavaslat szerint a tengeri rákok és a polipok éreznek.

Kibővítették az Egyesült Királyság állatjóléti törvényjavaslatát. Az új jogszabály értelmében a lábasfejűek és a rákfélék érző lények.

A London School of Economics and Political Science a kormány megbízásából folytatott vizsgálatot és arra jutott, hogy komoly tudományos bizonyíték áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a tízlábú rákok és a fejlábúak éreznek. A törvény eddig minden hátgerinccel rendelkező fajt ismert el érzőnek, sok más gerinctelennel ellentétben ugyanakkor a tízlábúaknak és a lábasfejűeknek is komplex központi idegrendszerük van, ami az érzőképesség egyik legfontosabb jellemzője.

Érdemes kiemelni, hogy az új döntésnek nem lesz közvetlen hatása a jelenlegi halászati előírásokra. A jogszabály módosítása inkább a későbbi döntéshozatalt fogja befolyásolni.

Zac Goldsmith állatjóléti miniszter szerint az Egyesült Királyság mindig is vezető volt az állatjólét területén. A törvény biztosíték lehet arra, hogy az új jogszabályok kidolgozásakor figyelembe vegyék az állatjólét kérdéseit. Amennyiben elfogadják a javaslatot, olyan szakértőkből álló bizottságot fognak felállítani, amely ellenőrizni fogja a kormány vonatkozó döntéseit.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!