Folytatódik a használt mobiltelefonok leadása

Forrás: Pécsi Tudományegyetem
A „Passzold vissza, Tesó!” elnevezésű, használt mobiltelefon-visszagyűjtő kampányt a PTE díszdoktorának szervezete, a Jane Goodall Intézet hirdette meg.

Ehhez idén negyedik éve csatlakozik a Baranyai Virtuális Erőmű Program, melynek a Pécsi Tudományegyetem is tagja. Az idei második kampányszakasz 2021. szeptember 22-én indult és november 22-ig tart.

Az együttműködő szervezetek célja a kampánnyal, hogy minél több adatmentes, már nem használható mobilkészüléket, GPS-t vagy táblagépet és ezekhez használt töltőket vegyenek át adományként, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot, és segítve ezáltal a kongói főemlősök élőhelyének megmentését és a helyi közösségek életét. A régi vagy hibás mobiltelefonok ún. e-hulladéknak minősülnek, és a világ összes veszélyes hulladékának mintegy kétharmadát ezek teszik ki.

Majdnem minden e-hulladék tartalmaz kadmiumot, higanyt, PVC-t. Etikusan megszabdulni egy régi készüléktől ezért nem olyan egyszerű. Ezért is remek a Passzold vissza, tesó! kampány, mert a visszagyűjtött telefonokból a feldolgozás során kinyert fémek újrahasznosításra kerülnek.

A gyűjtőpontok listája a PTE Zöld Egyetem weboldalán, ezen a linken érhető el.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!