Különleges hallásjavító műtétet végeztek Szegeden

Forrás: Szegedi Tudományegyetem
A nagyothallás világszerte népbetegség, javítására számos megoldást dolgoztak ki korábban. A tudományos fejlesztésekkel egyre hatékonyabb, egyre tökéletesebb halláseredményeket sikerült elérni a gyógyításban. A most alkalmazott új módszer tovább lép a korábbiakhoz képest, az eddigieknél pontosabb, tisztább hangzást eredményez.

A Szegedi Tudományegyetem és a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet együttműködésében 2021. szeptember 8-án megtörtént az első két Cochlear OSIA2 hallásjavító implantációs műtét egy felnőtt és egy gyermek beteg esetében.

A Cochlear OSIA2 rendszer egy aktív, csontban rögzített hallásjavító implantátum, amely digitális, piezoelektromos jelátvitelen alapuló stimulációval továbbítja a hangingereket a koponyacsonton keresztül a belsőfül felé. A hangfelfogó és jelátalakító processzor a koponya oldalán, a fejre simulva helyezkedik el és egyedülálló módon, Piezo Power transzducer technológiával kapcsolódik a beültetett egységhez. A hanganalízis és frekvenciakövetés az ép halláshoz nagyon közeli, a nagyothallók általa gyakorlatilag az ép hallókéval azonos halláshoz juttathatók.

A két intézmény között régi, szoros szakmai-baráti kapcsolat van, számos beteg esetében közösen konzultálnak, nemcsak fülészeti, hanem légúti, gégészeti eseteket is. Jelenleg is van több közös kis betegük, akiket részben Budapesten, részben Szegeden gyógyítanak.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!