Élj tiszta tüdővel!

Forrás: Országos Korányi Pulmonológiai Intézet
A MOME alkotóinak rövidfilmjével erősíti dohányzásellenes kampányát az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet.

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem idén tavasszal kötött, az egészségtudatosságra és a prevencióra fókuszáló stratégiai megállapodásának keretében született alkotás célja, hogy megmutassa, egészséges tüdővel mennyivel jobb és könnyebb minden.

A fiatalabb korosztályt célzó rövidfilm az extrém sportok veszélyességét és a dohányzást állítja párhuzamba. Az online és közösségi felületeken látható spotban megismerjük a két szereplőt: a minden extrém sportot kipróbáló és egészséges tüdővel élő Dude-ot, és a fürdőköpenyes Dudeket, akik hétköznapjaik során más-más szenvedélyüknek hódolnak. A dohányzás jelenlétét és káros hatásait képletesen megmutató spotot egyetlen helyszínen forgatták, ami azt is szimbolizálja, mennyire közel, akár velünk egy térben is élnek dohányos barátaink, családtagjaink.

A kampányról:

Az „Élj tiszta tüdővel!” kampány célja, hogy a már csak megszokásból dohányzó embereket ráébressze, mekkora szabadságot hozhat számukra a dohányzás elhagyása és motiválja őket a leszokásra. A digitális és közterületi kampány főként a városi, egészségtudatos, aktív életet élő, dohányzó fiatalokat és felnőtteket célozza meg, akik annak ellenére, hogy fontos számukra a testi és lelki egészség, mégsem tudják vagy akarják feladni káros szenvedélyüket - mindezt olyan élethelyzetek bemutatásával teszi, amelyekkel a dohányzók maguk is könnyen azonosulnak.

A kezdeményezéssel, valamint a leszokással kapcsolatos további információ itt érhetőek el.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!