Hibák a nőgyógyászati ellátás során

Forrás: medicalonline.hu
A napokban több történet is napvilágot látott olyan nőktől, akik megalázó helyzetbe kerültek a nőgyógyászati ellátás során.
▾ Görgessen tovább, cikkünk az ajánló után folytatódik! ▾

Ugyan jogszabály is kimondja, hogy a nőgyógyászati ellátás idején csak a legszükségesebb esetekben távolítható el a ruházat, a gyakorlatban ez nem mindig van így – hívta fel a figyelmet a Másállapotot a szülészetben! mozgalom.

Tarthatatlannak és szakmaiatlannak tartja a nőgyógyászati ellátást az a nagykanizsai nő, aki a napokban levélben kért segítséget a Másállapotot a szülészetben! mozgalomtól. Elmondása szerint már eleve félig levetkőzve kellett a szakorvoshoz bemennie, és mindezek tetejébe még a titoktartás sem valósult meg, egészségügyi problémáit ugyanis egy másik, szintén félpucéran várakozó nő is végighallgatta.

„Sajnos sok hasonló beszámolót kapunk, főként vidékről, ahol a nőknek gyakran nincs is választási lehetőségük, hiszen ellátás csak azon az egy helyen van, ahol korábban már valamilyen kínos, megalázó szituációt átéltek. Ilyenkor fennáll a veszély, hogy a páciens emiatt halogatja, vagy egyáltalán nem megy el vizsgálatokra, aminek a jövőben még számos komoly egészségügyi következménye lehet” – jelentette ki a Másállapotot a szülészetben! mozgalom. Hozzátették: meggyőződésük, hogy az ilyen mértékű szakmaiatlanságok miatt kényszerül sok nő magánellátásba, persze csak azok, akik megtehetik. A kisvárosokban ugyanakkor gyakran megesik, hogy ugyanaz az orvos dolgozik az állami és a magánegészségügyben is, így az ott élők helyzete még nehezebb.

Mint kiderült, a szabálytalanságokról már a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) is értesült, ahová több bejelentés is érkezett, melyek kivizsgálása folyamatban van.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ajánlataink

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!