Már külföldiek és a külhoni magyarok is felvehetik az oltást

Forrás: MTI
Újabb szakaszához ér a magyar oltási program: a kormány lehetővé teszi a Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok oltását is.

Már az itt élő, taj-számmal nem rendelkező regisztrált külföldieknek, és a taj-számmal nem rendelkező külhoni magyar állampolgároknak is megnyílik az EESZT időpontfoglaló rendszere. A két célcsoport május eleje óta tud regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Az itt élő külföldiek számára külön angol nyelvű regisztrációs felület is elérhető. Akik érvényesen regisztráltak, azok az előzetes regisztrációjuk során megadott emailcímre értesítő levelet kapnak, amely tartalmazza a taj-számmal nem rendelkezőknek létrehozott angol nyelvű időpontfoglaló felület elérési linkjét, valamint az EESZT által generált technikai azonosító számot, az úgynevezett PID numbert.

Az email-értesítőben szereplő linkre kattintva, a regisztrációkor megadott valamely okmányazonosító és a megküldött technikai azonosító szám (PID number) együttes használatával tudnak belépni az időpontfoglaló felületre.

Országosan Sinopharm-, Pfizer-, és korlátozott mennyiségben Szputnyik V oltás foglalható.

Az oltakozóktól azt kérik, vigyék magukkal a kinyomtatott, kitöltött és aláírt hozzájáruló nyilatkozatot, amely innen letölthető.
Az oltás után az itt élő külföldiek és a külhoni magyar állampolgárok is jogosultak lesznek a védettségi igazolványra.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!