Szexuális tuning gombával

Szerző: Szimpatika
A természeti népeknél számos varázslat és vallási ünnepség szereplői voltak a gombák.
Sok helyen még barlangrajzok is megörökítették azokat. Sámánista szertartások során is alkalmazták egyes gombák hallucinogén hatását. A közép-amerikai indiánok az istenek húsának nevezték a varázserejű gombákat, sőt, az aztékok egyenesen istenként tisztelték, még szobrokat is emeltek nekik.

A rómaiak a vargányát és a szarvasgombát az istenek ételének nevezték és rituálék keretében, ezüstedényben készítették el. Ma főként a távol-keleti országokban dívik a gombagyógyászat, avagy a mikoterápia.

A gombák különleges élőlények, se nem állatok, se nem növények. Népszerűségüket annak köszönhetik, hogy sok vitamint (főleg B és D), ásványi anyagot és nyomelemet, de közben kevés zsírt, illetve kalóriát tartalmaznak. Cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják.

A legnépszerűbbek

Hazánkban is sok őshonos gombafaj alkalmazható különféle megbetegedések gyógyítására, de ahogy az egész világon, úgy nálunk is egyre elterjedtebbek azok a távol-keletről származó változatok, amelyek akár nyersen, főzési alapanyagként, akár porított, vagy kapszulába zárt formában, étrend-kiegészítőként segítenek hozzá bennünket panaszaink enyhítéséhez.

A cseppkőgombát régóta használják a népi gyógyászatban gyomorfekélyre, gyomor nyálkahártya-gyulladásra, a gyomor- és a nyelőcső-, illetve a vastagbélrák kiegészítő terápiájára.

A pecsétviaszbomba legnagyobb értéke immunrendszer erősítő hatásában rejlik, de szintén csökkenti a(z ízületi) gyulladásokat és a vércukorszintet. Remekül bevált nagyanyáink házipatikájában, mint nyugtató, stresszoldó, illetve légzéskönnyítő szer. Segítséget nyújt álmatlanság és krónikus szívbetegség esetén is. Kozmetikai szempontból gátolja az egészséges bőr öregedését, antioxidáns hatású, elsősorban a nikotin mérgező hatását fogja vissza.

A felhőgomba stabilizálja az immunrendszert, jól bevált a meghűléses betegségek megelőzésére. Gyulladásgátló hatásának hála, gátolja a tumorsejtek növekedését, beindítják a programozott sejthalált.

A távol-keleti ínyencségek közül a hernyógomba Tibet magaslatairól származik, ahol egy rovarféle lárváin élősködve; a föld alatt fejlődik ki. Mindenekelőtt az energiaszint növelésére és kitartás fokozása alkalmazzák, így jól hat megterhelő sportteljesítmények után, vagy súlyos betegségekből való lábadozás során. Népszerűségét növeli, hogy erősíti a szexuális vágyat is.

Szintén Kelet-Ázsiában, főként Japánban és Kínában honos a shii-take. Ez meggátolja a baktériumok és vírusok elszaporodását, erősíti az immunrendszert, csökkenti a vércukorszintet, visszafogja az allergiára való hajlamot. Mindemellett gyógyítja a hurutos megbetegedéseket, különösképpen köptető és köhögéscsillapító szerként kedvelt. Hazánkban is előszeretettel alkalmazzák gyomorfekély, székrekedés, aranyérbántalmak kezelésére. Emellett különféle idegi eredetű rendellenességek és szexuális zavarok orvoslásában is bevált.

A légyölő galóca

Papírra kenve legyet öltek vele, innen származik a neve. A primitív népek anno a halhatatlanság italának nevezték, a viking harcosok ennek főzetét itták, mielőtt csatába indultak, a rómaiak pedig ebből főzték a legendás ambróziát. A sámánok borral és borostyánsörrel fogyasztották, vagy naponta többször is ettek belőle a transzállapot elérésére. Volt idő, hogy csak a gazdagok jutottak hozzá, ekkor a szegények az ő vizeletüket itták meg, hogy hozzájussanak értékes tápanyagaihoz. Egyes legendák szerint pedig a rénszarvasok is ebből esznek, mielőtt magasba repítik a Mikulás szánját...

Veszélyes bolondgomba

Nevét is onnan kapta, hogy elfogyasztása után néhány órával érzékcsalódások, látás- és hallási zavarok, öntudatlan cselekedetek, hangos nevetés, éneklés vagy gyors táncmozgás jelentkezhet annál, aki megette. Mindezt bódulatszerű, 10–15 órás mélyalvás követi. Jó esetben nem marad rossz utóhatása, ugyanakkor összeomolhat a vérkeringés, felléphet eszméletvesztés és légzésbénulás, tragikus esetben haláleset is.

Forrás: eso.tv

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!