Öltözködési fortélyok a hűvösebb napokra

2021. 02. 24.
Szerző: Ivan Anita
A téli időszakban hűvösebb az idő, kevesebb napfény ér minket, emiatt a kedvünk is rosszabb. Sokak szerint változatosan öltözködni is nehéz, hiszen kabátot viselünk, ami mindent eltakar. Ezért elgondolkodtam azon, mi is dobhatja fel az embert ezeken a hideg, sötétszürke reggeleken.

A hideg napokon általában nem sok kedvünk van kimozdulni. Nehezebben lépünk ki az ajtón, mert szinte már a szobában elkezdünk dideregni attól a gondolattól, hogy kint mennyire fogunk fázni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy télen a négy fal között kell ülnünk és várnunk a tavaszt, viszont azt sem, hogy fagyoskodnunk kell, csupán azt, hogy ezekben a hónapokban érdemes még jobban odafigyelnünk az öltözködésünkre. Nincs hideg, csak nem megfelelő ruházat – szokták mondani.

A forralt bor jó megoldás lehet, melegít, jókedvre derít, de nem reggel, munka előtt, így ezt csak este és hétvégén kortyolgathatja az ember lánya. Jól tud esni az is, ha bekuckózunk egy meleg takaróba, fogunk egy igazán jó könyvet, vagy megnézünk egy filmet. Igen ám, de ez sem megy, ha az embernek dolga, munkája van. Kell valami, ami mégis felpezsdít, mosolyt csal az arcodra reggel. De mit tegyünk, hogy télen is öröm legyen számunkra az öltözködés? A megoldás nem is olyan bonyolult: keress a gardróbodban egy igazán vidám, élénkszínű ruhadarabot, mondjuk napsárgát, pipacspirosat vagy tengerkéket, és rögtön jobb lesz a kedved.

Megfigyeltem, hogy az emberek többsége télen fekete-szürke-kék kabátot visel. A múltkor a metrón ülve megszámoltam, 30-ból 29-en viseltek sötét kabátot. Csak egyetlen kivétel volt, egy fiatal lány élénk citromsárga szövetkabátban. Jó, elismerem, a sárga kényes, összesározzák az autók, és kevés ember akar macaronnak öltözve sétálni az utcán, de annyival vidámabb, mint az a sok sötét ruhadarab, és én is mosolyogva néztem utána.

A javaslatom, hogy szerezz be minőségi csizmát és kabátot magadnak, amiben igazán jól érzed magad. Mivel ezek vannak kívül, és bizony elég sokat van rajtunk télen, fontos, hogy komfortosan érezzük magunkat akkor is, amikor az alatta lévő rétegek takarásban vannak. Hidd el, kulcskérdés, hogy milyen kabátot és csizmát viselsz. Ha csak gyorsan, kapkodva megveszel egyet, esetleg silányabb a minősége, lehet, hogy egész télen nem érzed majd jól magad benne, mivel ezt muszáj lesz minden áldott nap viselni. Ezért lényeges, hogy tényleg keresd meg a számodra legmegfelelőbbet. Nagyon fontos, hogy olyan holmikat vásárolj, ami az életvitelednek megfelelő. Ha esetleg több és sokféle kabátod van, akkor a téli időszak öltözködése is változatosabb. Mindenképpen az egyik kabátod semleges, vagyis bázis színű legyen. Ilyen bázis színek a fekete, sötétkék, szürke, barna, bézs, fehér. Ha már van egy ilyen alapdarabod, akkor érdemes egy színeset is beszerezni. A kemény mínuszokban a legpraktikusabb pufi kabátot hordani, bár a szabása általában nem a legnőiesebb darabok közé sorolja. Lehet találni azonban olyan fazonokat is, amelyek kevésbé felfújtak, és nem érzi úgy magát az ember, mint egy Michelin-baba.

A csizma esetében javaslom, hogy legyen kényelmes és csinos darabod is. Szerencsés, ha találsz olyan csizmát, ami ezt a két tulajdonságot ötvözi. Nekem van egy olyan csizmám, ami magassarkú, ugyanakkor kényelmes, és nagyon csinos is. A minőség és az ár nem feltétlen járnak kéz a kézben, tehát nem biztos, hogy mindig a nagyon drága a jó. Inkább a minőségre helyezd a hangsúlyt. A tippem az, hogy amikor vásárolsz egy ruhadarabot, akkor gondold át, hogy kb. hányszor fogod felvenni. Az árát oszd el ezzel a számmal, és így ki tudod számolni, hogy megéri-e neked vagy sem. Minél kisebb számot kapsz, annál jobb vételt csináltál.

A kabátokat érdekes és színes sálakkal, kesztyűkkel, sapkákkal tudod feldobni. Télen ezekkel a kiegészítőkkel tudjuk kombinálni, színesíteni az öltözékünket.

Anyáról lányra száll a bölcsesség, amely szerint a hideg időben fontos a réteges öltözködés. A 10 denes testszínű harisnya és a bokavillantós nadrág pedig csak az Instagram-fotókon néz ki jól. Amit a képeken látunk, az sokszor nem egy praktikus viselet, de egy-két divatos kiegészítővel és meleg pulcsival csodát lehet művelni. A kabát alatt pedig nem baj, ha nem a kötelező téli színeket viseled, hidd el, az emberek is észreveszik, értékelik majd, ha hirtelen egy kis szín kerül a szemük elé. Én azt sem tartom infantilisnek, ha valaki pingvines, vagy éppen vicces szarvasos pulóvert vesz fel, hiszen évszakhoz illő, mégis vidám.

Van tehát módja a jókedv becsempészésének ruhák által is az életünkbe. A téli levertségből érdemes kirángatni magunkat az öltözködéssel, ruhákkal és színekkel. Hiszen ha csinosnak érezzük magunkat, a kedvünk is jobb lesz.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!