Egy édesanya karácsonyi kívánságai

Szerző: Szonda Györgyi
Amikor e sorokat írom, csak az a biztos, pár nap múlva karácsony lesz. Reméljük.

Reméljük, hogy minél több család ünnepelhet egészségben, együtt, reméljük, hogy kevesebb lesz a beteg, hogy az őket ápoló orvosok és egészségügyi dolgozók is pihenhetnek egy kicsit, hogy lesz idő az ünnepre és egymásra. Reméljük, hogy kerül minden asztalra finomság, és minden gyermeknek ajándék. Reméljük.

Jelen pillanatban minden bizonytalan, meddig járhatnak iskolába vajon a gyerekeink? Meddig lehetnek nyitva az üzletek? Meddig lesz munkája az embereknek? Meddig bírja az egészségügy a betegek ellátását? Meddig bírják az emberek a bezártságot, a korai sötétséget, az emberi kapcsolatok hiányát? Meddig lehetünk egészségesek, hogyan vészeljük át a betegséget, ha minket is elér? Meddig tart ki a türelem, a hit és a szeretet?

Csendes adventre készülünk idén, de megpróbáljuk megőrizni a várakozás izgalmát és az ünnep fényét ebben a félelmekkel nehezített világban is. Külön élő felnőtt gyerekeinknek minden napra készítettem egy pozitív üzenetet tartalmazó kártyát, ami az adventi kalendáriumba kerül a teafilter és a kocka csoki mellé. Itthon lakó gyerekeink is kapnak kedves ötleteket minden nap, bár a karácsonyi vásárban tett látogatás idén sajnos nem szerepel a listán, de a párnacsata vagy a szőnyegen piknikezés mellett remélem, egy séta belefér majd a kivilágított városban, ha a kijárási tilalom szabályai engedik. Lesz hétvégi sütisütés, lesz adventi mese esténként és újra karácsonyi dalokat fogunk énekelni és hallgatni. Készítünk adventi koszorút, feldíszítjük a házat és a kertet, és próbálunk mosolyt csalni a maszkok alá egy kedves szóval az utcán, ha már máshol nem lehet. Készítünk össze adománydobozokat is, mert ebben az évben sajnos még több család szorul segítségre alapvető dolgokban is, és nem csak az ünnep napjaiban...

Az ajándékozás is átalakul idén, legalábbis nálunk biztosan. Mindketten családi vállalkozásban dolgozunk, ezért testközelből érint minket a kisvállalkozók nehéz helyzete, a bizonytalanság, ezért még fontosabbnak tartjuk, hogy támogassuk a hasonló helyzetben lévőket, vásároljunk helyi kézművesektől, termelőktől, kisboltból, piacról, lehetőleg hazai terméket. A multiknak valamivel könnyebb átvészelni ezeket a hónapokat, de a „kicsik” nagyon nehéz helyzetbe kerültek, sokan a nyári és a karácsonyi vásárokban szerzik a bevételüket, idén pedig egyik sem volt megtartva... Keressük meg őket, vásároljunk tőlük! #vegyélhazait

„Kedves Jézuska! Bizonyára tudod, én egy hat gyermekes család anyukája vagyok, a gyerekeim minden évben írnak leveleket az angyaloknak, különböző kívánságokkal. Idén én is tollat ragadtam, mert talán Te segíthetsz. Szeretném, ha a születésnapodat együtt ünnepelhetném a családommal egészségben és örömben. Arra kérlek, hogy a gyerekeink, a szüleink, a testvéreink és a Dédi is ott ülhessenek a karácsonyi asztalnál, és könnyeket csak a karácsonyfa fényei és a szeretteim szemének csillogása csaljon a szemembe. Kérlek, hozzál nekünk egy kis nyugalmat ebben az aggodalmakkal teli világban, egy kis békét ebben az embertelen harcban, és egy kis reményt ebben a bizonytalanságban. Hálás szívvel köszönöm, ha teljesülhet a kívánságom! Anya” 

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!