A téli szünetben minden oktatási intézményt fertőtleníteni kell

Szerző: MTI
Ahol szükséges, a munkába a honvédséget is bevonják, és a köznevelési intézmények januárban is megkapják a fertőtlenítőszert, amelyből erre a célra havonta 300 ezer liter áll rendelkezésre – mondta el a köznevelésért felelős államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Az általános iskolák január 4-én nyitnak, a középiskolákban egy hét digitális munkarend után január 11-én folytatódik a jelenléti oktatás a téli szünet után – jelentette be.

Maruzsa Zoltán jelezte, hogy a testhőmérséklet-méréseket továbbra is folytatni kell, a pedagógusok, iskolai dolgozók, valamint hogy a szünetben hazautazó, majd külhonból visszatérő kollégisták január 2-án és 3-án az Országos Mentőszolgálat tesztelési pontjain önkéntes és térítésmentes koronavírus-tesztelésen vehetnek részt.
Pozitív teszteredmények esetén adott helyeken időben meghozhatók a szükséges intézkedések – mutatott rá.

Az államtitkár a pedagógusoknak az elmúlt hetekben végzett csoportos tesztelésével összefüggésben emlékeztetett arra, hogy bár a részvételi arány kisebb volt a vártnál, az eredménynek örültek, mert mintegy 2 százalékos fertőzöttséget mértek, s ennek megfelelően sok intézményben tudtak a sikeres védekezést támogató intézkedést hozni.

Maruzsa Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy a szünetben is kiemelten fontos a járvánnyal összefüggésben hozott szabályok betartása, a fokozott fertőzésveszéllyel járó helyzetek kerülése.

Végül az államtitkár köszönetet mondott mindazoknak, akik a rendszer működőképességét biztosították.

Forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!