Mini locsolókannával támadunk a náthára

2010. 10. 07.
Szerző: Z.Zs.
A sós vizes orröblítők néhány éve terjedtek el Magyarországon. Hatékonyan segítenek és még természetesek is . Rátaláltam egy hasonlóan jó, de jóval olcsóbb termékre. A dolog kicsit bizarr, de érdemes kipróbálni.
Ijesztő de hatékony
10 éven keresztül szenvedtem a homlok és arcüreg gyulladástól. Évente 2-3 antibiotikum kúra, fájdalom és láz kísérte a betegséget. Nagyon szenvedtem. Szerencsére az orvosom ajánlotta a neti kannát, mely egy Indiában elterjedt apró teáskannához hasonlító tárgy.

A kannát meg kell tölteni meleg vízzel, és egy kis sót rakni bele. Na most jön a nehézség. A fejet oldalra fordítva bele kell önteni az orrlyukba a meleg vizet. A sós víz a túlsó orrlyukon jön kifelé. A dolog elég elrettentően hangzik, de nagyon hatásos. A szájat az öntés során nyitva kell tartani. Ajánlott mindig a kevésbé eldugult orral kezdeni a kezelést. Aztán egy nagy trombitálás a zsebkendőbe. Néhány nap alatt az ember rááll a helyes módszerre, és rutinná válik a dolog. Az indiaiak nagy része minden reggel elvégzi a gyakorlatot.

Akinek orrpolipja van, vagy ferde az orrsövénye, az kérje ki orvosa tanácsát mielőtt hozzáfog az öblítéshez.

Magyarországon is sok helyen forgalmaznak ilyen kannát, indiai boltokban, jóga központokban( 2000-4000 Ft). Készülhet kerámiából vagy fémből is. Bevallom én a gyerekem egyik régi babateáskannáját próbáltam ki először, mert nem akartam kiadni valamiért pénzt ami nem biztos, hogy beválik. Jelentem bevált, azóta ha náthásnak érzem magam, rögtön nekiállok orrot öntözni. Sőt, bevallom ma reggel a torkomat is sós vízzel öblögettem, mert mintha bujkálna bennem valami..

További leírás és videó a kannáról: Itt!
Eltávolítja az összes port és baktériumot az az orrüregből

Erősíti a látást és könnyít a fáradt szemeken

Segíthet a fejfájáson, a szénanáthán és az allergia leküzdésében

Előnyös az alkalmazása asztmásoknak, hörghurutban szenvedőknek és javítja a szagló idegek érzékenységét is

A memória, a vizualizáció és a koncentráció képesség javításában is szerepet játszik rendszeres alkalmazás esetén, jótékonyan hat az idegrendszerre is.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!