Az élményajándékokat jobban értékelik a gyerekek

Szerző: MTI
Ahogy a gyerekek nőnek, egyre jobban örülnek az élményajándéknak a tárgyak helyett.

Lan Nguyen Chaplin, az Illinois Egyetem chicagói intézményének docense által vezetett kutatás a gyerekek és serdülők ajándékokkal kapcsolatos hozzáállását vizsgálta. Arra az eredményre jutottak, hogy 3 és 12 éves kor között a gyerekek jobban örülnek a tárgyi ajándékoknak. Ám az idősebb gyerekeket már inkább az élményajándékok teszik boldoggá.

„Ez azt jelenti, hogy a serdülők nagyon vágynak az élményekre, nemcsak drága anyagi dolgokra, mint azt egyesek gondolhatják” – vonta le következtetését Chaplin. Mint hozzátette, természetesen a kisebb gyerekek is szeretik az élményeket. Egész ágazatok – köztük a vidámparkok és Disneyland – alapult erre. A kisgyermekek szinte eksztázisban vannak az élmény során. Ahhoz azonban, hogy ezek a tapasztalatok tartós boldogságot nyújtsanak, a gyermekeknek képeseknek kell lenniük felidézni az esemény részleteit jóval azután, hogy véget ért.

A legózás vagy plüssállatokkal való játék okozta örömnek megmarad a fizikai emlékeztetője. De egy élményt nagyon nehéz átélni egy kisgyereknek azt követően, hogy elmúlt. Chaplin szerint ezen azzal lehet segíteni, ha az ilyen élményeket a család rögzíti: fényképeken vagy videókon örökítik meg a közös kirándulást, játékot, születésnapot. Ez segít a kisgyerekeknek abban, hogy újra átélhessék az élményt, és egyúttal a közösen megszerzett élmény értékét is megtanulják.

Forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!