És egész életében teljesen egészséges. Japán kutatók szerint az egészségben megélt évek a helyi étrendnek köszönhetőek.
Ebben a faluban az emberek nem csak tovább élnek, de ritkán fordul elő olyan betegség körükben, mint a rák, a cukorbetegség vagy az Alzheimer-kór.

Azonban, mióta a feldolgozott élelmiszerek megjelentek a faluban, a szívbetegek száma megduplázódott. Azok a fiatalok pedig, akik elköltöznek innen, és feldolgozott élelmiszereket fogyasztanak, korábban halnak meg, mint a szüleik.
A manapság a világ több tájáról a faluba látogató kutatók úgy vélik, hogy a hosszú életűek falujában az emberek egészségben eltöltött éveinek a titka a helyi étrend, amely egyedülálló.
Japán más részeivel ellentétben a falu lakói egyáltalán nem esznek rizst, hanem egyfajta édesburgonyát, növényi ösztrogénekben gazdag szójababot, és érdekes állagú, kocsonyás gyökérzöldségeket. Ezek a helyben termesztett növények olyan összetevőket tartalmaznak, melyek a szervezetet a fiatalság molekulájának is nevezett hialuronsav termelésére ösztönzik, mely anyag termelődése idősebb korban csökken. A hialuronsav (HA) olyan speciális fehérje, amelyet szervezetünk állít elő azért, hogy ízületeinket és izmainkat „kenőanyaggal" lássa el és kipárnázza, miközben a bőr megfelelő hidratáltságát is biztosítja. A kor előrehaladtával viszont szervezetünk egyre kevesebb HA-t termel.