Legnépszerűbb termékek
Nincs találat
Legnépszerűbb cikkek
Nincs találat

Kukorica: a legédesebb gabona

Módosítva: 10/9/2024 1 perc VitáltippektermészetegészségNövényekVitaminokTáplálkozásvérzés csillapításaTermészetgyógyászatÖsszes cikk
A kukorica a XVI. században Amerika felfedezésével érkezett a tengerentúlról Európába, majd a törökök közvetítésével jutott el hazánkba. Nem véletlen, hogy a kukorica népies magyar nevei a tengeri és a törökbúza.

A kukorica a legédesebb gabonafélénk, amelynek számos jótékony hatása van. Gazdag élelmi rostokban, amelyek megakadályozhatják a székrekedés és a magas koleszterinszint kialakulását. Emellett a cukorbetegség kontrollálásában és a szívroham megelőzésében is segíthet.

Szinte minden részét fel lehet használni a betegségek megelőzésére és kezelésére. Levelének főzete segít megelőzni a vesebántalmakat, a vesekő kialakulását, és csökkenti a húgyúti, valamint a hólyagpanaszokat.

A kukoricabajusz teáját has- és vízhajtó hatása miatt a természetgyógyászatban alkalmazzák. Torzsájának leve csillapítja az orrvérzést, a menstruációs panaszokat és elősegíti a hegképződést. A magokból borogatás készíthető a duzzadt, bevizesedett lábakra és ízületi fájdalmak esetén is hasznos lehet.

A főtt kukorica fogyasztása kitűnő megoldás az agyi funkciók fokozására, hiszen B1-vitamint is tartalmaz, amely jótékonyan hat a memóriára és a koncentrációs képességre.

A kukorica a XVI. században Amerika felfedezésével érkezett a tengerentúlról Európába, majd a törökök közvetítésével jutott el hazánkba.