Nincs találat
Nincs találat

Adatvédelmi nyilatkozat

 

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

SZIMPATIKA WEBTÉR WEBÁRUHÁZ

 

1. BEVEZETÉS

 

A Szimpatika WebTér webáruház (továbbiakban: Webáruház) működtetői az alábbi társaságok:

Gyógyszertár neveGyógyszertár címeCég neveCég székhelyeCégj. számAdó-számAdatvédelmi kontakt
Agave Gyógyszertár 2440 Százhalombatta, Kodály Zoltán sétány 22.Agave Pharma Kft.2440 Százhalombatta, Kodály Zoltán sétány 22 13-09-20862628825397-2-13agavepharma@gmail.com
 
Alkotás Gyógyszertár1123 Budapest, Alkotás utca 47.Déli Patika Kft.1123 Budapest, Alkotás utca 47.01-09-73893313509293-2-4306-1-397-7884      
Amarillisz Gyógyszertár7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos utca 11.Pharma-Vid Kft.7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos utca 11.17-09-00738414862397-2-1775/541-069
Aqua Fontis gyógyszertár2194 Tura, Petőfi tér 25.Aqua Fontis Patika Kft.2194 Tura, Petőfi tér 25.13-09-12607814628582-2-1306-28-580-125      
Arany Főnix Patika5435 Martfű, Szolnoki út 71.Pharma-Art Bt.5435 Martfű, Munkácsy út 80. 316-06-00660920396158-2-1656/450-627
Arany Kígyó Gyógyszertár9400 Sopron, Magyar utca 6.Gangl Arany Kígyó Bt.9400 Sopron, Magyar utca 6.08-06-01249522154028-2-08gangl@aranykigyo.hu
Aranyág Gyógyszertár 8798 Zalabér, Rákóczi u. 21.ZALABÉRI ARANYÁG Gyógyszertár Bt.8798 Zalabér, Rákóczi u. 21.Cg-06-03481427695142-2-2083/376-010
Aranysas Gyógyszertár 1147 Budapest, Lőcsei utca 48.Monfer Kft.1147 Budapest, Lőcsei utca 48.01-09-28923522918895-2-42aranysasbosnyak@gmail.com
 
Arkangyal Patika3562 Onga, Bem József utca 43.Arkangyal Kft.3562 Onga, Bem József utca 43.05-09-01438314012499-2-0546/464-144      
Balzsam Gyógyszertár 3397 Maklár, Egri út 41.Balzsam Gyógyszertár Bt.3397 Maklár, Egri út 41.10-06-02183723249158-2-1006-36-357-161
Balzsam Gyógyszertár9241 Jánossomorja, Dr. Dicsőfi E. utca 2.Pisztillus Patika Bt.9241 Jánossomorja, Dr. Dicsőfi E. utca 2.08-06-00621722490045-2-0896-226-115
Bánhidai Gyógyszertár2800 Tatabánya, Árpád u. 15.Galenikum Bt.2800 Tatabánya, Árpád u. 15.11-06-00453523662968-2-11banhidaipatika@gmail.com
Belladonna Gyógyszertár9970 Szentgotthárd, Kéthelyi u. 41.BELLADONNA-PHARMA Egészségügyi Bt.9970 Szentgotthárd, Kéthelyi u. 41.Cg-18-06-10442121060652-2-1894/554-250
Belvárosi Gyógyszertár4400 Nyíregyháza, Luther út 3.GEDIB Bt.4400 Nyíregyháza, Luther út 3.15-06-08365925670624-2-1542/313-530      
Bimbó 1 Gyógyszertár1022 Budapest, Bimbó út 1.Bimbó 1 Patika Kft.1022 Budapest, Bimbó út 1.01-09-92570814911738-2-4106-1-316-2080      
Budai Szent Gellért Gyógyszertár1114 Budapest, Bartók Béla út 19.Budai Szent Gellért Kft.1114 Budapest, Bartók Béla út 19.01-09-94193822751876-2-4306-1-466-6114      
Csiki Patika5900 Orosháza, Tas u. 21.Csiki Patika Kft.5900 Orosháza, Tas u. 21.04-09-00840514444953-2-0468/412-063
Deákvári Patika Gyógyszertár2600 Vác, Deákvári főtér 30.Deákvári Patika Bt.2600 Vác, Deákvári főtér 30.13-06-02153524566896-2-1306-27-510-805      
Elixír Gyógyszertár9900 Körmend, Mátyás Király u. 6.DR HADNAGY ÁDÁM e.v.9900 Körmend, Dózsa György utca 1.-53561114-2-3894/592-550
Eötvös Gyógyszertár1067 Budapest, Eötvös utca 16.Dr.Kovács Zsuzsanna e.v.1161 Budapest, Ottó utca 34.-42077835-2-42info@eotvos-patika.hu
Erzsébetvárosi Gyógyszertár1077 Budapest, Király utca 47.Barabásné és Társai Bt.2120 Dunakeszi, Kosztolányi utca 5.13-06-06268727251508-2-1306-1-342-0112
Etele Gyógyszertár1119 Budapest, Etele út 69.Etele Gyógyszertár Bt.1119 Budapest, Etele út 69.01-06-79554520340384-2-4306-1-203-7243      
Fagyöngy Gyógyszertár4125 Pocsaj, Piac utca 6/aFagyöngy 96 Gyógyszertár Bt.4125 Pocsaj, Piac utca 6/a09-06-00566722875648-2-0954/415-004      
Fagyöngy Gyógyszertár 3104 Salgótarján, Budapesti út 57.Pharmaria Kft.3104 Salgótarján, Budapesti út 57.12-09-00634714851847-2-1206-32-440-597
Fasor Gyógyszertár1068 Budapest, Lövölde tér 5.Fasor Gyógyszerkereskedelmi Kft.2120 Dunakeszi, Kosztolányi utca 5.13-09-13253414954531-2-1306-1-322-8218
Fehér Kereszt Gyógyszertár  2045 Törökbálint, Munkácsy utca 9.Víg Patika Kereskedlemi Bt.2045 Törökbálint, Munkácsy utca 9.13-06-02121724564423-2-1306-23-336-030
Fekete Sas Patika4400 Nyíregyháza, Kossuth utca 50.Silver-Pharma Bt.4400 Nyíregyháza, Kossuth utca 50.15-06-08888921080382-2-1542/797-902      
Fekete Sas Gyógyszertár9700 Szombathely, Paragvári utca 70.Fekete Sas Patika Kft.9700 Szombathely, Paragvári utca 70.Cg 18-09-11230325008177-2-1894/508-242
Hospifarma Gyógyszertár3700 Kazincbarcika, Építők útja 48.SZANITASZ Bt.3700 Kazincbarcika, Építők útja 48.05-06-00550021301007-2-0548/412-352      
Hóvirág Gyógyszertár6422 Tompa, Kossuth u. 22.HORUS-PHARMA Bt.6421 Kisszállás, Fő utca 42.03-06-10871820262772-2-0377/451-061
Hunyadi János Gyógyszertár6000 Kecskemét, Hunyadi János tér 6.Dr. Komáry Pharma Kft.6000 Kecskemét, Malom köz 16-1.03-09-12581624239224-2-0376/480-812
Inczeffy Gyógyszertár2131 Göd, Pesti út 86.Kalabe Bt.2131 Göd, Pesti út 86.13-06-02321724583262-2-1306-27-336-150
Írisz Gyógyszertár4600 Kisvárda, Csillag út 28.Írisz Pharma Bt.4600 Kisvárda, Csillag út 28.15-06-08368125671230-2-1545/405-180      
Kamilla Gyógyszertár2134 Sződ, Dózsa György út 48.Kamillavirág Patika Kft.2134 Sződ, Dózsa György út 48.13-09-20523227918072-2-1306-27-388-004      
Károlyi Gyógyszertár 1041 Budapest, Nyár utca 42.SFC Kft.1041 Budapest, Nyár utca 42.01-09-88285413977625-2-4106-1-390-0528
Kígyó Patika6120 Kiskunmajsa, Félegyházi u 6.Á-Pharma Bt.6120 Kiskunmajsa, Félegyházi u 6.03-06-11343622122122-2-0377/581-901
Kincsem Gyógyszertár2336 Dunavarsány, Habitat utca 22.Piroska Patika Kft.2336 Dunavarsány, Habitat utca 22.13-09-12405514514984-2-1306-24-534-350      
Kónyi Gyógyszertár9144 Kóny, Rákóczi u. 9/aCsonka-Varga Gyógyszerészeti Bt.9144 Kóny, Rákóczi utca 9/a08-06-00627622490698-2-0896/280-137
Korona Gyógyszertár4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 12/aKorona-Pharma Bt.4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 12/a15-06-08398325674288-2-1542/411-865      
Korona Gyógyszertár7200 Dombóvár, Rákóczi u. 71/ePHARMACIA 98 Gyógyszerforgalmazó Kft.7200 Dombóvár, Rákóczi u. 71/eCg-17-09-01069225358465-2-1774/565-178
Kőrisfa Gyógyszertár2750 Nagykőrös, Ceglédi út 7/bKőrisfa Gyógyszertár Bt.2750 Nagykőrös, Ceglédi út 7/b13-06-02430624590536-2-1353/353-598
Levendula Gyógyszertár2800 Tatabánya, Győri utca 28.Levendula Gyógyszertár Bt.2800 Tatabánya, Győri utca 28.11-06-00437923661077-2-11levendulapatika1@gmail.com
Liget Gyógyszertár2117 Isaszeg, Kossuth Lajos út 57.Bio-Norma Patika Bt.2117 Isaszeg, Kossuth Lajos út 57.13-06-02144724566205-2-1306-28-493-597      
Liget Gyógyszertár 1102 Budapest, Liget tér 3.Liget Patika Bt.1102 Budapest, Liget tér 3.01-06-51288428860893-2-4206-1- 260-1687
Mályva Patika8143 Sárszentmihály, Fő út 57.Hovorka Kft.8143 Sárszentmihály, Fő út 57.07-09-01546014534944-2-0722/445-029
Materia Medica Gyógyszertár1074 Budapest, Rottenbiller utca 24.Materia Medica Gyógyszertár Bt.1074 Budapest, Rottenbiller utca 24.01-06-72524320358501-2-4206-1-322-5811      
Medicina Gyógyszertár2400 Dunaújváros, Hajnal u. 4.T&H Gyógyszerészeti Bt.2400 Dunaújváros, Hajnal u. 4.07-06-00603922072553-2-0725/412-113
Menta Patika8500 Pápa, Veszprémi u. 52.Menta Optima Bt.8500 Pápa, Veszprémi u. 52.19-06-50312727260070-2-1989-324-553
Nádaskay Gyógyszertár         2335 Taksony, Fő út 66.Nádaskay Patika Bt.2335 Taksony, Fő út 66.13-06-01735224531014-2-1306-24-477-364      
Natura Gyógyszertár2040 Budaörs, Budapesti út 105.GM Pharma Kft.2040 Budaörs, Budapesti út 105.13-09-17078124962704-2-1306-23-440-255      
Oktogon Gyógyszertár1067 Budapest, Teréz krt. 7.Oktogon-Pharmaland Bt.1067 Budapest, Teréz krt. 7.01-06-51649428875165-2-4206-1-342-1189      
Optimum Patika8220 Balatonalmádi, Petőfi utca 11.Táborosi és Társa Bt.8416 Dudar, Berek Park 2.19-06-50326327261318-2-1988-574-464
Oroszlán Gyógyszertár2750 Nagykőrös, Kecskeméti út 18.Oroszlán Gyógyszertár Bt.2750 Nagykőrös, Tompa u. 5.13-06-01936824548357-2-13orogytar@gmail.com
Oroszlán Patika2060 Bicske, Kossuth tér 10.Bicskei Oroszlán Patika Bt.2060 Bicske, Kossuth tér 10.07-06-00644022076423-2-0722-350-775
Otthon Patika Gyógyszertár 1173 Budapest, Ferihegy út 81.Otthon Patika Kft.1139 Budapest, Gömb utca 33. 5/2 01-09-94294922774152-2-4106-1-256-1098
Őrangyal Gyógyszertár4060 Balmazújváros, Bocskai utca 2-4.Balmazpharm Kft.4060 Balmazújváros, Bocskai utca 2-4.09-09-00143010715138-2-0930/2195530      
Paracelsus Gyógyszertár2200 Monor, Kossuth Lajos u. 88/aParacelsus Gyógyszerészeti Bt.2200 Monor, Kossuth Lajos u. 88/a 01-10-04103728404046-2-1306-29-611-280      
Parkvárosi Patika2030 Érd, Hegesztő utca 12.Parkvárosi Patika Bt.2461 Tárnok, Marton u. 2.13-06-02101324562500-2-1306-23-372-569      
Pax Gyógyszertár8083 Csákvár, Szent Mihály tér 13.Pax Bt.8083 Csákvár, Szent Mihály tér 13.07-06-00584722070623-2-0722/354-150
Pharmatrend Gyógyszertár 1173 Budapest, Pesti út 41/dPharmatrend Bt.1172  Budapest, XXIII. utca 33.01-06-11918828287085-2-42patika.pharmatrend@gmail.com
Pólus Gyógyszertár 1152 Budapest, Szentmihályi út 131.Pólus Patika Gytár Üzemeltető Kft.1122 Budapest, Pethényi út 15/a01-09-20545025196984-2-43poluspatika15@gmail.com
Praxis Patika Gyógyszertár2112 Veresegyház, Szent-Györgyi Albert utca 2.Veres-Praxis Kft.2112 Veresegyház,Szent-Györgyi Albert utca 2.13-09-11202513910253-2-13praxispatika@praxispatika.hu
Regina Patika1116 Budapest, Fehérvári út 130.Regina Patika Bt.1116 Budapest, Fehérvári út 130.01-06-79555428587464-2-4306-1-205-3124      
Remény Gyógyszertár8800 Nagykanizsa, Garay út 12-14.CHELIDONIUM Kft.8800 Nagykanizsa, Garay út 12-14.Cg 20-09-07219323702411-2-2093/314-967
Rózsa Gyógyszertár1145 Budapest, Erzsébet királyné útja 10/fRózsa Patika Kft.1145 Budapest, Erzsébet királyné útja 10/f01-09-37411428792125-2-42rozsapatikakft@gmail.com
Rozsnyay Gyógyszertár7632 Pécs, Diana tér 16.Rozsnyay 2015 Bt.7632 Pécs, Diana tér 16.02-06-07055021189773-2-0272/438-092
Sárpataki Gyógyszertár1048 Budapest, Hargita utca 1.Sárpataki Gyógyszertár Kft.1048 Budapest, Hargita utca 1.01-09-20881625329809-2-4106-1-380-8406      
Sas Gyógyszertár 1163 Budapest, Margit utca 1.Sas Patika Bt.1163 Budapest, Margit utca 1.01-06-51562128869737-2-4206-1- 403-7303
Sashegy Gyógyszertár 1124 Budapest, Hegyalja út 95.Sashegy Gyógyszertár Bt.1124 Budapest, Hegyalja út 95.01-06-78201422589248-2-43info@sashegygyogyszertar.hu
Segítő Mária Gyógyszertár9400 Sopron, Béke utca 13.Bismogel Kft.9400 Sopron, Béke utca 13.08-09-02475224255383-2-0899-523-233
Smaragd Gyógyszertár2141 Csömör, Szabadság utca 25/aSmaragd Bt.2141 Csömör, Szabadság utca 25/a13-06-04371521183722-2-1306-28-543-845      
Sóstó Gyógyszertár4431 Sóstófürdő, Berenát utca 25.Sóstó Gyógyszertár Bt.4431 Sóstófürdő, Berenát utca 25.15-06-08373625671618-2-1542/475-709      
Szelepcsényi Gyógyszertár2721 Pilis, Dárda utca 5.Pilis Patika 2016 Gyógyszerészeti Kft.2721 Pilis, Dárda utca 5.13-09-18108625554960-2-1306-29-496-252
Szent Anna Patika8500 Pápa, Séllyei út 9.Patika Bt.8500 Pápa, Séllyei út 9.19-06-50052927225897-2-1989-313-851
Szent Benedek Gyógyszertár2225 Üllő, Ócsai út 4.Szent Ilona Patika Bt.2225 Üllő, Faiskola út 11.13-06-02197124570507-2-1306-29-743-990      
Szent Borbála Patika2800 Tatabánya, Dózsa György u. 77.Szent Borbála Kórház2800 Tatabánya, Dózsa György u. 77.015384065-2-11adatvedelem@tatabanyakorhaz.hu
Szent Erzsébet Gyógyszertár2112 Veresegyház, Fő út 56.Szt.Erzsébet-2000 Bt.2112 Veresegyház, Fő út 56.13-06-03089724633714-2-1306-28-385-020      
Szent György Patika2750 Nagykőrös, Biczó Géza u. 2.Taxa  Patika Kft.2750 Nagykőrös, Biczó Géza u. 2.13-09-18957926149394-2-1353/351-014
Szent Ilona Patika      2225 Üllő, Faiskola út 11.Szent Ilona Patika Bt.2225 Üllő, Faiskola út 11.13-06-02197124570507-2-1306-29-320-033      
Szent István Gyógyszertár2300 Ráckeve, Szent István tér 18.Ráckevei Szent István Bt.2300 Ráckeve, Szent István tér 14.13-06-06994124510132-2-13szt.istvan94@gmail.com
Szent Katalin Patika2133 Sződliget, Dr. Kemény József utca 28.Szent Katalin Patika Kft.2133 Sződliget, Dr. Kemény József utca 28.13-09-20621327966518-2-13szentkatalinpatika@gmail.com
Szent László Gyógyszertár 1101 Budapest, Kőbányai út 43/cSzent László Eü. Bt.1101 Budapest, Kőbányai út 43/c01-06-21461628363255-2-42info@szentlaszlopatika.hu
Szent László Gyógyszertár 2115 Vácszentlászló, Turai út 15.Dr. Zólyomi és Társa Kft.2115 Vászentlászló, Kossuth Lajos utca 87.13-09-07987212376272-2-1306-28-485-157
Szent Margit Gyógyszertár9326 Szil, Hunyadi tér 5.Szent Margit Gyógyszertár Bt.9326 Szil, Hunyadi tér 5.08-06-00624322490351-2-0896-275-189
Szent Margit Gyógyszertár1027 Budapest, Frankel Leó utca 22.Szent Margit Patika Bt.1027 Budapest, Frankel Leó utca 22.01-06-51097228647197-2-4106-1-212-4406      
Szent Orbán Patika5000 Szolnok, Munkácsy út 15.Farmako Gyógyszerészeti Kft.5000 Szolnok, Munkácsy út 15.16-09-01178312412305-2-1656/240-598
Szentlélek Gyógyszertár2340 Kiskunlacháza, Kossuth Lajos utca 50.Dr. Németh Józsefné e.v.2340 Kiskunlacháza, Kossuth Lajos utca 50.050668872-2-3306-24-535-510
Sziget Gyógyszertár 2021 Tahitótfalu, Hősök tere 6.Szigetpharma Gyógyszertár Kft.1031 Budapest, Prés utca 1.01-09-17140014393084-2-4106-28-889-103
Szilas Gyógyszertár1162 Budapest, Rákosi út 142-144.Szilas Patika Kft.1162 Budapest, Rákosi út 142-144.01-09-88314213983022-2-4206-1-405-9127      
Szivárvány Gyógyszertár2040 Budaörs, Szivárvány utca 5.PSP Patika Kereskedelmi Bt.2040 Budaörs, Szivárvány utca 5.13-06-02078924560694-2-1306-23-420-577      
Thermál Patika4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.Thermal Patika Bt.4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.09-06-00883520395009-2-0952/514-148      
Újpalota Gyógyszertár1157 Budapest, Zsókavár utca 43.Újpalota Patika Bt.1157 Budapest, Zsókavár utca 43.01-06-51227328859587-2-4206-1-417-4937      
Váci Levendula Gyógyszertár 2600 Vác, Sas utca 1/aVáci Levendula Gyógyszertár Kft.2600 Vác, Deákvári Főtér 30.13-09-13662222639879-2-1306-27-301-367
Várkert Gyógyszertár8500 Pápa, Szabadság u. 2/aPT Pharma Kft.8500 Pápa, Szabadság u. 2/a19-09-51275122677440-2-1989-321-111
Verbéna Gyógyszertár2800 Tatabánya, Sárberki ltp. 504.Verbéna Bt.2800 Tatabánya, Sárberki ltp. 504.11-06-00440023661266-2-11verbenapatika@gmail.com
Zsombolyai Gyógyszertár1113 Budapest, Zsombolyai utca 8. Fszt 1.Zsombolyai Patika Kft.1113 Budapest, Zsombolyai utca 8. Fszt 1.01-09-95039723045583-2-43zsombolyai.patika@gmail.com

 

Fentiek a továbbiakban együttesen Szimpatika WebTér webáruház (továbbiakban: Webáruház) szolgáltató, adatkezelő, mint Adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát.

Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak.

A Szimpatika WebTér webáruház az adatkezelők saját honlapjának minősül, de a honlap működésére vonatkozó adatkezelések, így különösen a szerver naplózására, a cookie-k kezelésére, a hírlevélre vonatkozó szabályok, telefonos ügyfélszolgálat tekintetében adatkezelőnek a Phoenix Pharma Zrt. (2151 Fót, Keleti Márton út 19.) illetve csomagküldés esetén a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. (székhely: 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.) minősül.

A Webáruház fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikor történő megváltoztatására. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti közönségét.

A Webáruház elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A Webáruház a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

 

2. A személyes adatok köre, az adatkezelés célja, jogcíme és időtartama

A Szimpatika WebTér webáruház. tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják. Bizonyos esetekben azonban a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé.

Felhívjuk a Szimpatika WebTér webáruház részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

A Szimpatika WebTér webáruház adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR)
  • 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról;
  • 2013. évi V. törvény - a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);
  • 2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.);
  • 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.);
  • 2003. évi C. törvény – az elektronikus hírközlésről (Eht.);
  • 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.);

 

2.1. A Szimpatika.hu/WebTer szerver naplózása

A weblap meglátogatásakor a webszerver automatikusan naplózza a felhasználó tevékenységét.

Az adatkezelés célja: a honlap látogatása során a szolgáltató a szolgáltatás működésének ellenőrzése, a személyre szabott kiszolgálás és a visszaélések megakadályozása érdekében rögzíti a látogatói adatokat.

Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja, ugyanis Szimpatika WebTér webáruháznak jogos érdeke fűződik a weboldal biztonságos működéséhez, illetve az Eker. tv. 13/A. § (3) bekezdése.

A kezelt személyes adatok típusa: dátum, időpont, a felhasználó számítógépének IP címe, a felhasználó számítógépének böngészőjével, operációs rendszerével kapcsolatos adatok és a meglátogatott oldal címe.

Az adatkezelés időtartama: a honlap megtekintésétől számított 30 nap.

Adatfeldolgozó:

  • Név: LogiNet Systems Kft.
  • Székhely: 1221 Budapest, Vihar utca 5/D

Adatfeldolgozói feladat: a WebTér fejlesztése és üzemeltetése, online tárhely biztosítása

A Szimpatika WebTér webáruház a naplóállományok elemzése során felmerült adatokat más információval nem kapcsolja össze, a felhasználó személyének azonosítására nem törekszik.

Az IP cím olyan számsorozat, mellyel az internetre fellépő felhasználók számítógépei egyértelműen azonosíthatók. Az IP címek segítségével akár földrajzilag is lokalizálható az adott számítógépet használó látogató. A meglátogatott oldalak címe, valamint a dátum, időpont adatok önmagukban az érintett azonosítására nem alkalmasak, azonban egyéb (pl. regisztráció során megadott) adatokkal összekapcsolva alkalmasak arra, hogy segítségükkel a felhasználóra vonatkozó következtetéseket lehessen levonni.

Külső szolgáltatók naplózással kapcsolatos adatkezelése:

A portál html kódja Szimpatika WebTér webáruháztól független, külső szerverről érkező és külső szerverre mutató hivatkozásokat tartalmaz. A külső szolgáltató szervere közvetlenül a felhasználó számítógépével áll kapcsolatban. Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy e hivatkozások szolgáltatói az ő szerverükre történő közvetlen kapcsolódás, a felhasználó böngészőjével való közvetlen kommunikáció miatt felhasználói adatokat (pl. IP cím, böngésző, operációs rendszer adatai, egérmutató mozgása, meglátogatott oldal címe és a látogatás időpontja) képesek gyűjteni.

A felhasználó számára esetlegesen személyre szabott tartalmakat a külső szolgáltató szervere szolgálja ki.

Az adatok külső szolgáltatók szervere általi kezeléséről az alább felsorolt adatkezelők tudnak részletes felvilágosítást nyújtani.

A Szimpatika WebTér webáruház látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását külső szolgáltatóként a Google Analytics szervere segíti. A mérési adatok kezeléséről az adatkezelő a http://www.google.com/intl/hu/policies/ - címen ad részletes felvilágosítást.

 

2.2. A www.Szimpatika.hu/WebTer saját cookie kezelése

A szolgáltató a testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása, egymástól való megkülönböztetése, a felhasználók aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása, az adatvesztés megakadályozása, a felhasználók azonosítása, nyomon követése, webanalitikai mérések.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása. GDPR 6. cikk (1) a.

A kezelt személyes adatok típusa: azonosítószám, dátum, időpont, valamint az előzőleg meglátogatott oldal.

Az adatkezelés időtartama: a munkamenet lezárultáig.

Adatfeldolgozó:

  • Név: LogiNet Systems Kft.
  • Székhely: 1221 Budapest, Vihar utca 5/D

Adatfeldolgozói feladat: a cookiebot.com szkript megoldásának implementációja, a látogatók WebTér sütijeinek kiosztása és újrafelismerése

A munkamenet lezárultáig érvényes süti csak a böngésző bezárásáig marad a számítógépen.

A sütit a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem/Előzmények/Egyéni beállítások menü alatt, cookie, süti vagy nyomkövetés megnevezéssel van lehetőség.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a honlap szolgáltatásainak nem teljes körű igénybevehetősége, analitikai mérések pontatlansága.

 

2.3. Külső szolgáltatók cookie kezelése a Szimpatika.hu/WebTer honlapon

Egyes szolgáltató partnerek a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyeznek el és a későbbi internethasználat során olvasnak vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, azon weboldalak tekintetében, amelyeknél a külső szolgáltató cookie-ját használják.

A Szimpatika.hu/WebTer honlap felkeresésekor webanalitikai rendszere üzemeltetése érdekében a Google Analytics, valamint statisztikai célokból a HOTJAR kezel cookie-kat.

A www.google.com/analytics, általi adatkezelésről a http://www.google.com/intl/hu/policies - címen kérhető bővebb tájékoztatás.

A "Hogyan használja fel a Google az adatokat, amikor Ön egy partnerünk oldalát vagy alkalmazását használja" című dokumentum az alábbi hivatkozáson érhető el: http://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/partners/

A HOTJAR adatvédelmi irányelvei a https://www.hotjar.com/legal/policies/ - privacy - oldalon érhető el.

A HOTJAR cookie-król részletes tájékoztatást a https://help.hotjar.com/hc/en-us/articles/115011789248 - oldalon olvashat.

A sütit a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem/Előzmények/Egyéni beállítások menü alatt, cookie, süti vagy nyomkövetés megnevezéssel van lehetőség.

Amennyiben a felhasználó nem kíván remarketing hirdetéseket látni, lehetősége van letiltani a Google cookie-használatát a Google Hirdetési beállításaiban is.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a honlap szolgáltatásainak nem teljes körű igénybevehetősége, analitikai mérések pontatlansága.

 

2.4. Hírlevél

Az adatkezelés célja: gazdasági reklámot is tartalmazó e-mail hírlevelek küldése az érdeklődők részére, tájékoztatás az aktuális információkról, akciókról, direktmarketing tartalmú megkeresések, személyre szóló ajánlatok készítése, kapcsolattartás.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, GDPR 6. cikk (1) a., az Eker. tv. 13/A. §-a és a Grt. 6. § (5) bekezdése.

A kezelt személyes adatok típusa: azonosítószám, dátum, időpont, e-mail cím, név, születési év, felhasználó címének irányítószáma, a feliratkozót érdeklő témák, a meglátogatott oldal címe, a felhasználó számítógépének operációs rendszerével és böngészőjével kapcsolatos adatok, a felhasználó számítógépének IP címe és a direktmarketing célú megkereséshez adott hozzájárulás.

Az IP cím olyan számsorozat, mellyel az internetre fellépő felhasználók számítógépei, mobil eszközei egyértelműen azonosíthatók. Az IP címek segítségével akár földrajzilag is lokalizálható az adott számítógépet használó látogató. A meglátogatott oldalak címe, valamint a dátum, időpont adatok önmagukban az érintett azonosítására nem alkalmasak, azonban egyéb (pl. regisztráció során megadott) adatokkal összekapcsolva alkalmasak arra, hogy segítségükkel a felhasználóra vonatkozó következtetéseket lehessen levonni.

Az adatkezelés időtartama:

  • a felhasználói megerősítéssel nem rendelkező hírlevél-feliratkozások esetében 72 óra, egyébként
  • a felhasználó hozzájárulásának visszavonásáig, de legfeljebb
  • a felhasználó utolsó adatfrissítésétől számított 12 hónap.

A direkt marketing üzenetek továbbításához adott hozzájárulás visszavonását és a személyes adatok törlését vagy módosítását az alábbi elérhetőségeken lehet kérni:

  • e-mail útján a webter@szimpatika.hu - címen, továbbá
  • postai úton a Phoenix Pharma Zrt. „Partner program„ részére címezve (2151 Fót keleti Márton u. 19.).

Adatfeldolgozó:

  • Név: Kultúrpart Kft.
  • Székhely: 2161 Csomád, Kossuth u. 125.

Adatfeldolgozói feladat: Gazdasági reklámot is tartalmazó e-mail hírlevelek küldése az érdeklődők részére

 

2.5. WEBÁRUHÁZ és Hírlevél REGISZTRÁCIÓ

Az adatkezelő, közforgalmú gyógyszertárakat üzemeltető gazdasági társaságok www.szimpatika.hu/webter/ - címen webáruházat üzemeltetnek. A webáruházban regisztrált felhasználóként és regisztráció nélkül is lehet vásárolni.

Az adatkezelés célja: a Webáruházban történő vásárlás, számla kiállítása, a vásárlók nyilvántartása, egymástól való megkülönböztetése, a megrendelések teljesítése, készletfigyelési értesítés küldése, a vásárlás és fizetés dokumentálása, számviteli kötelezettség teljesítése, vásárlói kapcsolattartás, a vásárlói szokások elemzése, célzottabb kiszolgálás, gazdasági reklámot is tartalmazó e-mail hírlevelek küldése az érdeklődők részére, tájékoztatás az aktuális információkról, akciókról, direktmarketing tartalmú megkeresések, személyre szóló ajánlatok készítése, kapcsolattartás.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, (GDPR 6. cikk 1. bek a.) az [Eker. tv. 13/A. §-a], a [Grt. 6. § (5) bekezdése], a [Számv. tv. 169. § (2) bekezdése], a 41/2007. (IX. 19.) Eüm rendelet 19. §-a.

A kezelt személyes adatok típusa: azonosítószám (megrendelésszám), megrendelő neve, telefonszáma, e-mail cím, jelszó, számlázási név- és cím, a fizetés és a szállítás módja, szállítás címe, böngészési adatok (IP cím, legutóbb megtekintett termékek), megrendelési előzmények, az egyes vásárlások adatai (a megrendelés tartalma, időpontja, sorszáma), a vásárolt termék értéke, a termék tárolására vonatkozó feltételek, a vásárolt termék gyógyszertári kiadójának neve, azonosító kódja; a direktmarketing célú megkereséshez adott hozzájárulás

Az adatkezelés időtartama:

  • a megadott személyes adatok az utolsó bejelentkezéstől vagy vásárlástól számított 24 hónap,
  • a vásárlások adatai tekintetében a [Számv. tv. 169. § (2) bekezdése] alapján 8 év.

Csomagküldés választása esetén a megrendelés átvevői - és címzetti adatait - mint adatkezelő - a Phoenix Pharma Zrt., GLS Hungary Csomag-Logisztikai Kft. kezeli.

Adattovábbítás:

  • csomagküldés esetén a PHOENIX Pharma Zrt. (székhely: 2151 Fót, Keleti Márton út 19)
  • GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. (székhely: 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.)

Adattovábbítás jogalapja: az érintett hozzájárulása; GDPR 6. cikk (1) a) pont.

Adatfeldolgozók:

  • Név: Kultúrpart Kft.
  • Székhely: 2161 Csomád, Kossuth u. 125.

Az adatfeldolgozó feladata: internetes látogatottságának és monetizálhatóságának támogatása, forgalom átirányítás, gazdasági reklámot is tartalmazó e-mail hírlevelek küldése az érdeklődők részére

  • Név: LogiNet Systems Kft.
  • Székhely: 1221 Budapest, Vihar utca 5/D

Az adatfeldolgozó feladata: A webshop technikai feladatainak ellátása, ezen feladatok ellátásának biztosítása és megrendelések továbbítása az egyes gyógyszertárak felé.

  • Név: PHOENIX Pharma Zrt.
  • Székhely: 2151 Fót, Keleti Márton u. 19.

Az adatfeldolgozó feladata: megrendelések teljesítésének előkészítése és továbbítása a gyógyszertár felé. A rendszer technikai hátterének biztosítása.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: Az érintett nem tud a www.szimpatika.hu/webter/ - oldalon regisztrálni, vásárolni.

Adatkezelőkön kívül adatkezelőnek minősül a Google a fenti szolgáltatások tekintetében, akinek adatkezelési tájékoztatója a https://policies.google.com/privacy?hl=hu - weboldalon érhető el.

 

2.6. A WEBÁRUHÁZ ÜGYFÉLLEVELEZÉSE

Amennyiben a Webáruház-t érintő kérdése, problémája van, a jelen tájékoztatóban megadott, illetve a honlapon elhelyezett elérhetőségeken kapcsolatba léphet az adatkezelővel.

A Webáruház a hozzá beérkezett e-maileket a küldő nevével, e-mail címével és más, az üzenetben megadott egyéb személyes adatokkal együtt, az adatközléstől számított legfeljebb 5 év elteltével törli.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: ügyféllevelezésen keresztüli kapcsolattartás elmaradása.

 

2.7. TELEFONOS ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

A Webáruház adatkezelője lehetőséget biztosít az érintettnek arra, hogy kérdésével, kérésével, kapcsolatban a +36 27 889 357 telefonszámon a Webáruházhoz forduljon.

Az adatkezelés célja: az érintettek megrendelésekkel kapcsolatos kérdéseimek megválaszolása, információ szolgáltatása.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása. GDPR 6. cikk (1) a) pont.

A kezelt személyes adatok típusa: hívószám, a hívott szám, a hívás dátuma, időpontja, , valamint a beszélgetés során megadott egyéb személyes adatok.

Az adatkezelés időtartama: 60 nap

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: telefonon keresztüli ügyintézés elmaradása, személyes ügyintézés szükségessége.

 

2.8 RETARGETING ALAPJÁN TÖRTÉNŐ TERMÉKAJÁNLÁS

A webáruház sütik segítségével rögzíti és értékeli a hirdetések megjelenítésének optimalizálásához szükséges információkat. Ezek az információk egyebek között arra vonatkoznak, hogy a látogató a webáruház melyik termékét kereste már fel. A rögzítés és kiértékelés kizárólag anonimizált módon történik, így nem teszi lehetővé a látogató személyének azonosítását. Különösen fontos, hogy ezeket az információkat a módszer nem egyesíti a látogató más személyes adataival. Ezen információk segítségével tudunk a látogató számára olyan személyre szabott ajánlatokat megjeleníteni, amelyekről azt gondolhatjuk, hogy az érdeklődésére számot tart.

Retargeting segítségével partnereink webhelyein célzottan tudjuk online hirdetésekkel megszólítani azokat a felhasználókat, akik korábban már érdeklődtek webáruházunk illetve annak termékei iránt.

Az adatkezelés jogalapja: A GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása.

Az adatkezelés célja: A felhasználó érdeklődésének megfelelő termékajánlások nyújtása.

Az adatkezelés érintettje: A Webáruház látogatója.

Az adatkezelés tárgya (a kezelt adatok köre): IP cím, cookie-k (reklámazonosítók)

Az adatkezelés időtartama: A hozzájárulás visszavonásáig tart.

Amennyiben a látogató azt szeretné, hogy személyre szabott ajánlatok többé ne jelenjenek meg számára, az esetben a cookie kezelést böngészője beállításaiban tudja módosítani.

Pl. Chrome böngésző esetében a módosítást az alábbi hivatkozáson tudja beállítani: https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=hu

Lehetőség van továbbá a retargeting banner kikapcsolására is, a banner jobb felső sarkában található „X” –re történő klikkeléssel és a letiltás kiválasztásával.

 

2.9. EGYÉB ADATKEZELÉSEK

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.

A Webáruház a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

 

3. A SZEMÉLYES ADATOK TÁROLÁSÁNAK MÓDJA, AZ ADATKEZELÉS BIZTONSÁGA

A Webáruház számítástechnikai rendszerei és más adatmegőrzési helyei az adatkezelők székhelyein, adatfeldolgozóinál, találhatók meg.

A Webáruház a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

  • a) az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
  • b) hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
  • c) változatlansága igazolható (adatintegritás);
  • d) a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

A Webáruház az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés, sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

A Webáruház a különböző nyilvántartásaiban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítja, hogy a tárolt adatok – kivéve, ha azt törvény lehetővé teszi – közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.

A   Webáruház a technika mindenkori fejlettségére tekintettel olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

A  Webáruház az adatkezelés során megőrzi:

  • a) a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
  • b) a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
  • c)  a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

A Webáruház és partnereinek informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. Az üzemeltető a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik.

Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő az adatkezelő megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is.

 

4.   ÉRINTETTEK JOGAI, JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEK

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve - a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.

Tájékoztatáshoz való jog:

Az Adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

A tájékozódáshoz való jog írásban a Bevezetésben, illetve a 4. pontban megjelölt elérhetőségeken keresztül gyakorolható. Az érintett részére kérésére – személyazonosságának igazolását követően – szóban is adható tájékoztatás.

Az érintett hozzáféréshez való joga:

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Személyes adatok harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítása esetén az érintett jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra vonatkozó megfelelő garanciákról.

Az Adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel. Az érintett kérelmére az információkat a Phoenix Pharma Zrt. elektronikus formában szolgáltatja.

Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

Helyesbítés joga:

Az érintett kérheti az Adatkezelő által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

Törléshez való jog:

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére a Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:

  • személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
  • az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
  • a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
  • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  • a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészségügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

Az adatkezelés korlátozásához való jog:

Az érintett kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

  • az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;
  • az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  • az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Az adatkezelő az érintettet az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.

Adathordozáshoz való jog:

Az adathordozhatóság azt teszi lehetővé, hogy az érintett megszerezhesse, és a továbbiakban felhasználhassa adatkezelő rendszerében megtalálható és általa átadott „saját” adatait, saját céljaira és különböző szolgáltatókon keresztül, akit maga az érintett határoz meg.  Minden esetben az érintett által átadott adatokra korlátozódik a jogosultság, egyéb adatok hordozhatóságára lehetőség nincs.  (pl. statisztika, tranzakciós adatok stb.)

Az érintett a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott és adatkezelő rendszerében megtalálható (pl. kártyaigénylés vagy hírlevél feliratkozás során) személyes adatokat:

  • tagolt, széles körben használt, számítógéppel olvasható formátumban megkapja,
  • jogosult más adatkezelőhöz továbbítani,
  • kérheti az adatok közvetlen továbbítását a másik adatkezelőhöz – ha ez technikailag megvalósítható az adatkezelő rendszerében.

Adatkezelő az adathordozhatóságra vonatkozó kérelmet kizárólag emailben vagy postai úton írt kérelem alapján teljesíti. A kérelem teljesítéséhez szükséges, hogy Adatkezelő meggyőződjön arról, hogy valóban az arra jogosult érintett kíván élni e jogával. Ehhez szükséges, hogy érintett személyesen Adatkezelő székhelyén megjelenjen a jelzést követően, annak érdekében, hogy Adatkezelő be tudja azonosítani az igénylő érintettet, annak érdekében, hogy meggyőződjön róla a személyazonosítás és a rendszerében lévő adatok felhasználásával arról, hogy valóban az arra jogosult személy igényli adatainak hordozhatóságát. Érintett e jog keretében azon adatok hordozhatóságát igényelheti, melyet

saját maga adott meg az Adatkezelő részére. A jog gyakorlása nem jár automatikusan az adatnak Adtakezelő rendszereiből való törlésével, ezért Érintett e jogának gyakorlását követően is használhatja Adatkezelő szolgáltatását.

Tiltakozás joga:

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.

A személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése elleni tiltakozás esetén az adatok e célból nem kezelhetők.

Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást:

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

Nem alkalmazható a fenti jogosultság, ha az adatkezelés

  • az érintett és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;
  • meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely az érintett jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
  • az érintett kifejezett hozzájárulásán alapul.

Visszavonás joga:

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

Eljárási szabályok:

Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a GDPR 15–22. cikk szerinti kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható.

A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatás elektronikus úton kerül megadásra, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.

Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

A Adatkezelő a kért információkat és tájékoztatást díjmentesen biztosítja. Ha az érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, az adatkezelő, figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre észszerű díjat számolhat fel, vagy megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést.

Az adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat az általa végzett valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére az adatkezelő tájékoztatja e címzettekről.

Az adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információk elektronikus formátumban kerülnek rendelkezésre bocsátásra, kivéve, ha az érintett másként kéri.

Kártérítés és sérelemdíj:

Minden olyan személy, aki az adatvédelmi rendelet megsértésének eredményeként vagyoni vagy nem vagyoni kárt szenvedett, az elszenvedett kárért az adatkezelőtől vagy az adatfeldolgozótól kártérítésre jogosult. Az adatfeldolgozó csak abban az esetben tartozik felelősséggel az adatkezelés által okozott károkért, ha nem tartotta be a jogszabályban meghatározott, kifejezetten az adatfeldolgozókat terhelő kötelezettségeket, vagy ha az adatkezelő jogszerű utasításait figyelmen kívül hagyta vagy azokkal ellentétesen járt el.

Ha több adatkezelő vagy több adatfeldolgozó vagy mind az adatkezelő mind az adatfeldolgozó érintett ugyanabban az adatkezelésben, és felelősséggel tartozik az adatkezelés által okozott károkért, minden egyes adatkezelő vagy adatfeldolgozó egyetemleges felelősséggel tartozik a teljes kárért.

Az adatkezelő, illetve az adatfeldolgozó mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt előidéző eseményért őt semmilyen módon nem terheli felelősség.

Tájékozódáshoz való jog, panasztétel joga:

Amennyiben a Webáruház adatkezelésével kapcsolatban kérdése, problémája van, forduljon adatvédelmi tisztviselőnkhöz: adatvedelem@phoenix.hu .

Bírósághoz fordulás joga:

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

Adatvédelmi hatósági eljárás:

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

  • Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
  • Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.
  • Levelezési cím: 1363 Budapest, Pf.: 9.
  • Telefon: 06 1 391 1400
  • Fax: 06 1 391 1410
  • E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
  • Honlap: http://www.naih.hu

 

2022. április 27.