Ünnep

A karácsonyi ünnepkör zárónapja

Vízkereszt napja a kereszténység egyik legősibb ünnepe. A valláshoz kapcsolódó tartalmán túl hagyományok, már-már elfeledett népszokások is kapcsolhatók e naphoz.

Ünnepi hagyományok a világ körül

A karácsonyt világszerte sokféleképpen ünneplik. Utánajártunk, milyen különleges tradíciók élnek a nagyvilágban a karácsonyi ünnepkör alkalmával.

Túlélés helyett éljük meg a karácsonyt!

Az adventi ünnepvárás időszakát hajlamosak vagyunk feszültséggel teli rohanásként megélni. Tegyünk érte, hogy megélhessük a karácsony valódi üzenetét!

A Valentin-nap eredete

A Valentin-nap vagy Bálint-nap már világszerte a szerelmesek napja – de honnan ered ez a különleges nap?

Őseink karácsonyi babonái

A karácsonyfa-állítás, a karácsonyi énekek, a betlehemezés és az ajándékozás mellett számos más népszokás kapcsolódik az év legkiemelkedőbb ünnepéhez.

Ünnep a fehér falak között

Kárász Eszterrel közel egy éve olvashattak interjút lapunkban, amelyben részletesen mesélt a Piros Orr Bohócdoktoroknál végzett munkájáról is. Az ünnephez közeledve megkértük Esztert, mesélje el, milyen a szenteste, ha az angyalka vagy a Jézuska helyett a bohócdoktor hozza a láthatatlan ajándékot.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!