étel

Átfogó vizsgálat indul az alternatív fehérjeforrásokról
2021. 02. 12.
Az éghajlatváltozás, a növekvő népesség és a globalizáció egyaránt arra sarkallja az emberiséget, hogy keressük a fenntartható és alternatív élelmiszertermelési és fogyasztási megoldásokat.

Fertőzés utóhatásaként alakulhat ki az irritábilis bél szindróma
2021. 02. 09.
A Leuveni Katolikus Egyetem kutatói az irritábilis bél szindróma patomechanizmusának okait kutatva megfigyelték, hogy a betegek többségénél a hasi fájdalmak valamilyen meghatározott étel elfogyasztását követően jelentkeznek.

Allergiás a rákfélékre? Vigyázzon az ázsiai konyhával is!
2021. 02. 01.
Akik a kagyló- és rákfélékre allergiásak, azoknál a tücsökből készült ételek is kiváltják a betegséget egy új ausztrál kutatás szerint.

Gyomorpanaszokat és bőrtüneteket is okozhat a tojás
2021. 01. 27.
A tojás abban az értelemben nem létfontosságú táplálékunk, hogy kiváltható az étkezésben mással. Allergia esetén kellemetlenségeket, nehézségeket okozhat, erről kérdeztük dr. Csajbók Réka allergológust.

A kávéfogyasztás is megterheli a környezetet
2021. 01. 15.
Tömegarányosan nézve a kávé az egyik legkevésbé fenntartható módon előállítható élelmiszer.

Az ételintolerancia kezeléséhez nincs szükség gyógyszerekre
2020. 12. 09.
Az ünnepi menüben több olyan alapanyag előfordulhat, amelyet nem fogyaszt valaki év közben egyszerre nagyobb mennyiségben, így sokaknál épp a karácsonyi ünnepeket nehezíthetik meg az ételintolerancia által kiváltott emésztési panaszok.

Mit tartalmaz valójában a paradicsomsűrítmény?
2020. 11. 18.
Számos olyan esetről számolt már be a sajtó és a szakirodalom, mely szerint a boltokban kapható paradicsomos termékeket egyes előállítók élelmiszer-hamisítással „varázsolták” a fogyasztók számára tetszetősebb színűvé, ízűvé, állagúvá.

A mutatós ételek átverik az agyunkat
2020. 11. 11.
A kevésbé szép megjelenéshez általában hasznosságot kötünk, vannak azonban kivételek.

Az anafilaxia megjelenése ételallergiás gyermekeknél
2020. 10. 01.
Az ételallergia kapcsán fellépő legsúlyosabb, életveszélyes allergiás reakció tüneteiről és ellátásáról dr. Balogh Ádám gyermekgyógyász, allergia specialista ad tájékoztatást.

Cukkini a konyhában
2020. 09. 01.
A cukkinivel a konyhában is könnyű dolgozni, mivel nem kell meghámozni, a héja ehető, nem kemény, sőt, a virága is fogyasztható, bár ez itthon még különlegességnek számít.
Nyereményjátékok
Megfejtő
Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!
Kvíz
Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!
Tematikus kvíz
Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!
A nyitólapról ajánljuk
Februári akció
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
** Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
*** Hagyományos növényi gyógyszer, a javallatokra való alkalmazása a régóta fennálló használaton alapul.
** Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
*** Hagyományos növényi gyógyszer, a javallatokra való alkalmazása a régóta fennálló használaton alapul.
Friss cikkeink
- Védjegy segíti a gyógyszerek közötti tájékozódást
- Az anyatej és a baba immunrendszerének kapcsolata
- A sírás élettana
- Hosszú távon immunis, aki átesik a koronavírus-fertőzésen
- A tavasz közeledtével egyre fontosabb a fecskefészkek védelme
- Koronavírus elleni gyógyszer kifejlesztésén dolgoznak magyar kutatók
- Hogyan készülnek a magisztrális készítmények?
- Akár öt évvel előre jelezhető a kognitív hanyatlás
- Olajprojekt fenyegeti a Vörös-tenger korallzátonyait
- A BCG-oltás hatása a koronavírus-fertőzésre
- A bőrrák lokális injekcióval is kezelhetővé válhat?
- Hello karantén-turiszt!
Hírlevél feliratkozás
Aktuális magazinunk

Ingyenes magazinunkat kérje gyógyszerészétől a Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertárakban! A korábbi számokat ide kattintva érheti el