Vitáltippek

10 egyszerű gyógymód duzzadt szemhéjra

Senki sem akarja, hogy a szemhéjai duzzadtak legyenek, hiszen fáradtnak és betegnek tűnhetünk tőle. Aggodalomra azonban semmi ok: több egyszerű és természetes gyógymód is létezik a probléma kezelésére.

Reszelt krumpli lázra

Ne legyen rá szükség, de ha mégis, jó, ha tudjuk. Nem csupán gyógyszerekkel lehet a magas lázat csillapítani. Vannak jól bevált természetes dolgok is. Ezek közül talán a legismertebb a higegvizes fürdetés. Kevésbé ismert, régi erdélyi módszer, ami tényleg remekül működik a következő. magas láz esetén fogjunk néhány nyers burgonyát, reszeljük le és kössük a talpunkra, majd a lábunkat jól takarjuk be.

Mit tud valójában az oxigénes víz?

Egyfajta csodaszerként, vagy legalábbis elképesztő hatású étrend-kiegészítőként árulják különböző boltokban és weboldalakon az oxigénes vizet.

Az emésztést segítő ételek

Olyan az egézséged, amilyen a bélrendszered, tartja a mondás. Melyek az emésztést segítő ételek és mi az amit inkább kerüljünk?

Visszeres láb masszírozása - szabad e?

Az emberek kezdenek rájönni, hogy a masszázs nemcsak egy kényelmi szolgáltatás, hanem erősen hozzájárulhat ahhoz, hogy a testünk állapota ne romoljon olyan gyorsan – sőt egyes esetekben még javíthat is azon.

Mit tegyünk a hirtelen jelentkező csalánkiütések ellen?

A hirtelen megjelenő csalánkiütések kellemetlen viszketéssel, gyakran riasztó formában törnek ránk. Csalánkiütés esetén először mindig valamilyen újdonságra kell gondolnunk az életvitelünkben, ami a kínzó tüneteket hirtelen kiváltotta.

A legjobb gyógymódok felfázás ellen

A felfázás ellen a kezdeti fázisban otthon is taláhatunk gyógymódokat. A hűvösebb, nyirkosabb idő érkeztével egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk az odafigyelésre.

37 fokos testhőmérséklet: láz vagy hőemelkedés?

Ha száz embert megkérdezünk arról, hány foktól beszélhetünk hőemelkedésről, kilencvenkilencen szinte kapásból rávágják: 37. Pedig a hőmérő skáláján piros színnel jelölt szám korántsem biztos, hogy kóros értéket jelent.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!