recept

A tökéletes húsvéti foszlós kalács

Az ünnepi asztalról nem hiányozhat a kalács sem, amelyet akár reggelire a sonka és a tojás mellé, akár uzsonnaként is fogyaszthatunk, pl. lekvárral. Az elkészítésére azonban több időt kell szánnunk, hogy a tészta megkelhessen.

Kivi: a hasznos téli-tavaszi vitaminforrás

A különleges ízű és külsejű kivi hazánkban is könnyen elérhető gyümölcsnek számít. Érdemes belőle minél többet fogyasztani, mert nagyon egészséges.

Egy amerikai hungarikum

Az egyik legkedveltebb és legtöbbet használt zöldségünk és fűszernövényünk a paprika, amely Közép- és Dél-Amerika trópusi tájain őshonos.

A legfinomabb vasforrásunk

A bazsalikom az egyik legkedveltebb fűszer, amely rengeteg jótékony hatású vegyi elemet tartalmaz. A „zöldségek királyaként” is emlegetik, sok ázsiai országban pedig szent növénynek számít.

A legjobb természetes gyógyír

A hagyma ősrégi konyhai fűszer – a kínai kertekben már 5000 évvel ezelőtt is termesztették –, amivel nemcsak ételeinket tehetjük ízletesebbé, de az egészségünkre is jó hatással van.

Téli vitaminbomba

A cékla, másnéven vörösrépa a téli hónapokban az egyik legegészségesebb zöldségünk, amely tele van antioxidánsokkal, valamint fontos vitamin- és ásványianyag-forrás.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!