Húsok

A legkiválóbb húshelyettesítők

A vegetáriánusok által leggyakrabban hús helyett fogyasztott terméke a szója. Maga a szójabab a hüvelyes növények közé tartozik. Magas B-vitamin- és többszörösen telítetlen zsírsav-tartalma, emellett gazdag kalciumban, valamint a sejtjeink védelmére szolgáló olyan mikro-tápanyagokban, mint a folsav és a szelén.

Könnyű és tápláló őszi fogások szakemberektől

Az ősz folyamán lassan eltűnnek az üzletekből a gusztusos zöldség- és gyümölcsstandok. Ilyenkor hajlamosak vagyunk azt gondolni, vége a nyári vitamindömpingnek és jöhetnek a téli nehéz ételek, hiszen nem árt feltankolni egy kis „fókazsírt” a nagy hidegre. Ne dőljünk be a könnyebb megoldással kecsegtető kísértésnek, hiszen a hideg őszi és téli hónapokban is számtalan módja van annak, hogy könnyű és tápláló fogásokat készítsünk.

Tíz tévhit az evésről

Vannak divatos, és vannak gyerekkorunk óta belénk nevelt képzeteink bizonyos ételekről, azok hatásáról, egészséges, vagy éppen egészségre ártalmas mivoltáról. Lássunk néhányat ezek közül.

Mit egyen a gyerek, hogy egészséges legyen?

Mit adjunk enni a gyermeknek? Miből mennyi és mikor kerüljön az asztalra? Milyen tippeket és trükköket érdemes bevetnünk annak érdekében, hogy a kiegyensúlyozott étrend szerethető is legyen.

A magas vérnyomás és a só

Nem ismerek olyan vizsgálatokat, amelyek igazolták volna, hogy a sófogyasztás és a magas vérnyomás között közvetlen kapcsolat lenne. Van összefüggés persze, csak az nem direkt összefüggés. A sok húst fogyasztó emberek sok sót is juttatnak a szervezetükbe, mert a kialakult konyhakultúra ezt követeli. (Nem véletlenül!)

Szervezetvédő táplálkozás

Mindannyian szeretnénk napbarnított bőrt, igéző szemeket, karcsú alakot a nyárra. Ezeket egyrészt elérni, másrészt pedig megtartani kell. Védelmükről jellemzően nem a nyaralás alatt, hanem a mindennapokban feledkezünk meg: nem krémezzük be magunkat, vagy otthon hagyjuk a napszemüvegünket. Pedig az UV-sugárzás, a nem megfelelő folyadékbevitel árthatnak bőrünknek, szemünknek és közérzetünknek is. Antioxidánsokkal azonban óvhatjuk szervezetünket a környezeti ártalmakkal szemben.

A táplálkozás mint gyógymód

Júniustól már akár napi 8 órában is találkozhatunk dietetikusokkal a járóbeteg-ellátásban, egy rendeletmódosítás ugyanis optimalizálta a táplálkozási szakemberek tevékenységeit a szakrendeléseken is. Így mostantól lehetőség nyílik arra, hogy a táplálkozás mint gyógymód a szakrendelőkben fontosabb szerepet kapjon.

Tanácsok szabadtéri húsevőknek

Néhány egyszerű változtatással megoldható, hogy a nyári esték grillpartijain elkészített és elfogyasztott ételek kevesebb olyan anyagot tartalmazzanak, amelyekről már kiderült, hogy növelik a rák kialakulásának kockázatát - idézte a HealthDay című ismeretterjesztő portálra hivatkozva az MTI egy amerikai szakértő tanácsait.

A világ leghíresebb klinikájának fogyókúrája

Az amerikai Mayo Klinika a világ legnagyobb, nem profitorientált egészségügyi szolgáltatója. Internetes oldalán minden évben közzéteszi az általa ajánlott legjobb és legegészségesebb diétákat.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!