Élelmiszerek

Böjt idején is ehetjük

A kékre főtt pisztráng valójában ezüstösen szürke, csak forró, enyhén savas lében vált színt. Az íze pedig? Fenséges.

Újévi koplalás helyett I.

A hetedhét-országra szóló, karácsonytól szilveszterig húzódó lakomák után kíméljük kicsit a gyomrunkat, no meg a pénztárcánkat!

Egészséges és egészségtelen zsírok

Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint a táplálékkal felvett összes energia 1%-ánál kisebb legyen a transz-zsírsavakból származó energia.

Ételekkel is javíthatjuk hangulatunkat

Hangulatunkat, ezen keresztül viselkedésünket is befolyásolja, hogy mit eszünk; az Amerikai Családorvosok Akadémiája által ajánlott hangulatjavító ételek listáját idézi a HealthDay News című ismeretterjesztő portál (www.healthday.com).

A teljes igazság az adalékanyagokról 1.

A közhiedelemmel ellentétben nem minden adalékanyag szintetikus, valójában számos adalékanyagot természetes alapanyagokból állítanak elő. Sok közülük pedig olyan élelmiszereknek is alkotóeleme, amelyek akár otthon a kertünkben is nőhetnek.

Egységes romlottság

Kötelezően érvénybe lép január 1-jétől az élelmiszereken feltüntetett fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idő új, az Európai Unióban is elfogadott jelölése.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!