Környezetvédelem

Hogyan védekezzünk a hangyák ellen?

Törekszünk nem ártani az élőlényeknek, ettől függetlenül igen sok kellemetlenséget tud okozni, ha a szorgos hangyák megjelennek a lakásunkban.

Játék a zöldben - cselekvés zölden

A gyermekek szabad játéka a természetben, az ott eltöltött rendszeres minőségi idő lehet az előszobája a későbbi környezettudatos szemléletüknek.

Miért költenénk mosóporra, amikor itt a vadgesztenye!

Az elmúlt években kerültek a köztudatba a különféle természetes összetevőket tartalmazó, környezetbarát tisztítószerek. Aki igazán fenttartható megoldást keres, most meg megtalálhatja a vadgesztenyefák alatt!

Mennyivel zöldebb a távmunka?

Számos munkakörben megoldható a távmunka legalább részlegesen, e munkakörök művelői akár jelentősen is csökkenthetik a szénlábnyomukat, de nem minden esetben.

5 tévhit a hideg vizes mosásról

A tudósok öt olyan tévhitről rántották le a leplet, ami még mindig tartja magát a hideg vizes mosással kapcsolatban. Ne higgyük el, amikor azt mondják, 30 fokon nem hat olyan jól a mosószer!

Citromhéj, narancshéj – Tudod, mi mindenre jók?

A konyha az egyik olyan színtér, ahol radikálisan csökkenthetjük a szeméttermelést, melynek legáltalánosabb és legelterjedtebb módja a zöldségek-gyümölcsök fel nem használt részeinek komposztálása.

Így böjtöljünk, ha a környezetnek is jót szeretnénk

A böjt jót tesz testnek és léleknek, és egy kis odafigyeléssel a környezetnek is. Az osztrák főváros környezetvédelmi ügyosztálya összeállított néhány tippet, amelyekkel a klímavédelemhez is hozzájárulhatunk.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!