Szimpatika TV

100 könyvet 10 év alatt?

Tíz éves lett Magyarország legnépszerűbb gyerekkönyvkiadója a Pagony. Nekik köszönhetjük Boribont és Ruminit, Csodát és Kószát, no meg a golyófejű Bogyót és Babócát. A baráti családok által alapított bolt, majd a fiatal író és illusztrátornemzedéket maga köré gyűjtő kiadó nagyszabású rendezvénysorozattal, a 10 év 100 könyvvel, valamint gyerekkórházak részére szóló adományokkal ünnepelte a jubileumot.

Kincsesbánya Csepelen

Hogy kerülnek a legjobb íróink a nehéz sorsú gyerekek iskolájába? Berg Judit, Darvasi László, Finy Petra, no meg Parti Nagy Lajos és Závada Pál mesélt nekünk - a mesék fontosságáról.

Gesztire gerjedtek a srácok

A Millenárison a vadgesztenye volt az abszolút sláger a Szimpatika sátrában - Aggod Zsuzsi megdolgoztatta a legifjabbakat is.

Valami történt a Fény utcában

A vidéki, balatoni, külföldi nyaralást sajnos egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, de szerencsére már a városlakókat is egyre izgalmasabb programok várják, akkor is, ha csak a hétvégére szorítkozik a vakáció. A nyár egyik legjobb kezdeményezése volt a Millenáris piknik, melynek során ha a hűs habokban nem is, de táncban, zenében, irodalomban elmerülhettek a kultúrára vágyók. A Szimpatika TV összegyűjtötte a programsorozat legjobb pillanatait.

Akiknek nincs lehetetlen

Nem az a kérdés, hogy az ember életében mikor jön egy nagy törés, hanem az, hogyan kezeljük. Ha úgy sikerül, mint a kerekesszékes vívóknak, akkor jó úton járunk.

Megmozdult a Várhegy

Már 24 éve, hogy minden augusztus 20-án benépesítik a Várhegyet a kézművesek, a hagyományőrző iparosok, és a lacikonyhások. A Szimpatika TV stábja a 25. jubíleumi Mesterségek Ünnepén járt.

Villámgyors segítség a Balatonon

A sürgősségi mentőhajó pillanatok alatt odaér ha baj van. Különleges felszerelése, és bivalyerős motorjai segíthetnek abban, hogy jobb eséllyel túlélje az, akit nagy baj ér a Balatonon. A fantasztikus járműről, és a hősies munkát végző vizimentősökről a Szimpatika magazin augusztusi számában olvashatnak, a Szimpatika TV eheti adásában pedig működés közben is megnézhetik a mentősök motorcsónakját.

Megvannak az igazi nyertesek!

Talán emlékeznek még, pályázatot hirdettünk kicsiknek, nagyoknak, közösségeknek – mindenkinek, aki meg szeretett volna mutatni valamit magából és a környezetéből. Ez volt a Most Mutasd Meg! a Szimpatika magazin tehetségkutatója, és be kell vallanunk fantasztikus pályaművek születtek!

Óriáspiknik a Fény utcában

Mozogni nehéz, és egyedül sokszor unalmas is. De ha különleges dolgokat pl. krokettet és jógát, vagy modern táncot próbálhatunk ki, akkor rögtön érdekessé válik a dolog. Ehhez segít hozzá Magyarország legnagyobb piknikje is.

Mi terem meg a balkonon?

Szevasz, van nálatok terasz? Ha igen, akkor kertészkedni is lehet! Műveljük balkonjainkat - megéri -: véd a rovaraktól, és a konyhaművészetben is segít! Tippek hobbikertészeknek egy profitól - terítéken a teraszos földművelés.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!