Szimpatika TV

Hollywood Magyarországra jön

Ki ne álmodott volna már arról, hogy egy igazi amerikai film szereplője? Ki ne szeretne lobogó hajjal motorozni a szélben, vagy New York utcáin kóborolni? Most mindenkiből sztár lehet, méghozzá nem is Los Angelesben. Hanem Etyeken.

Dr. House Debrecenben

A ritka betegségek világnapján forgattunk, ahol találkoztunk az igazi Dr. House-zal, és megtudtuk, mennyit fejlődött az orvostudomány a hetvenes évek óta.

Segít az ősi gyógymód

A Szimpatika TV stábja egy különleges galériában forgatott, ahol az Art Brut irányzat képviselői dolgoznak és állítanak ki. A pszichiátriai betegek kezelésében mindig is fontos szerepet játszott a képzőművészet, mind diagnosztikai, mind terápiás szempontból, de a legfontosabb mégis az, hogy itt igazi műalkotások készülnek.

A szőke nők és az időjárás

Hajszállal működő higrométer, jégelhárító rakéta, 112 éves rézbarométer, és a levelibéka kivételével szinte minden időjárásjelző eszköz megtalálható a Meteorológiai Szolgálat múzeumában. A Szimpatika TV stábja időjárást kutatott.

12 titok, amit tudnod kell!

Hogyan fogyasszunk, vásároljunk, éljünk annak érdekében, hogy az unokáink ne úgy gondoljanak ránk, mint akik eltékozolták az örökségüket?

Mi történik az időjárással?

Abnormálisan meleg a tél, vagy rendben van ez így? Honnan tudjuk, hogy milyen lesz az idő? Mennyire pontosak az előrejelzések? A Szimpatika TV stábja az Országos Meteorológiai Szolgálatnál járt, ahol még mindig elhelyezik a napi jelentést az épület homlokzatán is.

Ribizliálom volt a tavalyi év

Elbúcsúztattuk 2011-et, de jól esik kicsit nosztalgiázni: Palya Bea és Lajkó Félix zseniális koncertet adtak karácsonykor a Millenárison. Aki nem lehetett ott, most ízelítőt kaphat a különleges koncertből.

Ők az igazi hősök!

Mi lenne velünk nélkülük? Ma már se tudunk képzelni egy társadalmat, ahol nincsenek jelen, sőt egyre többen vagyunk, akik csatlakozunk hozzájuk. Legyen szó egy menhely lakóinak gondozásáról, vagy hátrányos helyzetű fiatalok oktatásáról, az idősek ápolása ugyanúgy megoldhatatlan nélkülük, mint az erdei szemétszedés. Önkéntesek. A legkiválóbbakat idén is díjazta az Önkéntes Központ Alapítvány.

Visszatér a cserekereskedelem

Az ünnepek közeledtével mi magunk is egyre inkább érezzük, hogy a Karácsony sokkal inkább szól a fogyasztásról, mint a szeretetről. Reklámok, plakátok, állnak csatasorba csak azért, hogy vásároljunk, pénzt költsünk, vegyünk meg dolgokat. A Ne vásárolj semmit! napot november utolsó péntekén rendezik meg világszerte. A Szimpatika TV stábja a magyar kísérlet helyszínén forgatott.

Titkos bunker a Rádió alatt

Látott már rádiót? Belülről? És a Magyar Rádiót? A Szimpatika tévé meghívást kapott a Magyar Rádió és Televízió Történeti Múzeumtól. Most nem csak benéztünk, de ténylegesen is a kulisszák mögött jártunk. Tartsanak velünk Rákosi bunkerébe, nézzék meg, hogy működik az esőgép!

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!