Szimpatika TV

Visszatér a cserekereskedelem

Az ünnepek közeledtével mi magunk is egyre inkább érezzük, hogy a Karácsony sokkal inkább szól a fogyasztásról, mint a szeretetről. Reklámok, plakátok, állnak csatasorba csak azért, hogy vásároljunk, pénzt költsünk, vegyünk meg dolgokat. A Ne vásárolj semmit! napot november utolsó péntekén rendezik meg világszerte. A Szimpatika TV stábja a magyar kísérlet helyszínén forgatott.

Titkos bunker a Rádió alatt

Látott már rádiót? Belülről? És a Magyar Rádiót? A Szimpatika tévé meghívást kapott a Magyar Rádió és Televízió Történeti Múzeumtól. Most nem csak benéztünk, de ténylegesen is a kulisszák mögött jártunk. Tartsanak velünk Rákosi bunkerébe, nézzék meg, hogy működik az esőgép!

100 könyvet 10 év alatt?

Tíz éves lett Magyarország legnépszerűbb gyerekkönyvkiadója a Pagony. Nekik köszönhetjük Boribont és Ruminit, Csodát és Kószát, no meg a golyófejű Bogyót és Babócát. A baráti családok által alapított bolt, majd a fiatal író és illusztrátornemzedéket maga köré gyűjtő kiadó nagyszabású rendezvénysorozattal, a 10 év 100 könyvvel, valamint gyerekkórházak részére szóló adományokkal ünnepelte a jubileumot.

Kincsesbánya Csepelen

Hogy kerülnek a legjobb íróink a nehéz sorsú gyerekek iskolájába? Berg Judit, Darvasi László, Finy Petra, no meg Parti Nagy Lajos és Závada Pál mesélt nekünk - a mesék fontosságáról.

Gesztire gerjedtek a srácok

A Millenárison a vadgesztenye volt az abszolút sláger a Szimpatika sátrában - Aggod Zsuzsi megdolgoztatta a legifjabbakat is.

Valami történt a Fény utcában

A vidéki, balatoni, külföldi nyaralást sajnos egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, de szerencsére már a városlakókat is egyre izgalmasabb programok várják, akkor is, ha csak a hétvégére szorítkozik a vakáció. A nyár egyik legjobb kezdeményezése volt a Millenáris piknik, melynek során ha a hűs habokban nem is, de táncban, zenében, irodalomban elmerülhettek a kultúrára vágyók. A Szimpatika TV összegyűjtötte a programsorozat legjobb pillanatait.

Akiknek nincs lehetetlen

Nem az a kérdés, hogy az ember életében mikor jön egy nagy törés, hanem az, hogyan kezeljük. Ha úgy sikerül, mint a kerekesszékes vívóknak, akkor jó úton járunk.

Megmozdult a Várhegy

Már 24 éve, hogy minden augusztus 20-án benépesítik a Várhegyet a kézművesek, a hagyományőrző iparosok, és a lacikonyhások. A Szimpatika TV stábja a 25. jubíleumi Mesterségek Ünnepén járt.

Villámgyors segítség a Balatonon

A sürgősségi mentőhajó pillanatok alatt odaér ha baj van. Különleges felszerelése, és bivalyerős motorjai segíthetnek abban, hogy jobb eséllyel túlélje az, akit nagy baj ér a Balatonon. A fantasztikus járműről, és a hősies munkát végző vizimentősökről a Szimpatika magazin augusztusi számában olvashatnak, a Szimpatika TV eheti adásában pedig működés közben is megnézhetik a mentősök motorcsónakját.

Megvannak az igazi nyertesek!

Talán emlékeznek még, pályázatot hirdettünk kicsiknek, nagyoknak, közösségeknek – mindenkinek, aki meg szeretett volna mutatni valamit magából és a környezetéből. Ez volt a Most Mutasd Meg! a Szimpatika magazin tehetségkutatója, és be kell vallanunk fantasztikus pályaművek születtek!

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Kvíz

Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!

Tematikus kvíz

Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!