agy

Csökkentik az agressziót az omega-3 zsírsavak

Az omega-3 zsírsavakat tartalmazó halolaj-kiegészítők már régóta ismertek jótékony szív- és érrendszeri hatásaikról, most pedig egy újabb előnyüket fedezték fel: az agresszió csökkentésében is segíthetnek.

Hamis emlékeket alakít ki az elménk

Mi lehet az oka, hogy a hétköznapokban olyan képekről, emlékekről hisszük, hogy velünk történtek meg a valóságban, amelyekről később kiderül, hogy nem is éltük át őket?

Természetes agyserkentés

Néha egészen kis változtatások is jelentősen befolyásolhatják a teljesítményünket, a mindennapok koncentrációját, az optimális vitalitást. Íme néhány „agypörgető” hasznos tanács a jobb életminőség érdekében.

Karácsonyi fűszerekkel az egészségért

Karácsony táján minden évben finomabbnál finomabb illatok töltik be otthonunkat és a szívünket egyaránt. Számos illatos növénynek az egészségünkre is áldásos hatása van.

Megfejtették mi okozza az ájulást

Egy frissen publikált kutatás során mutatták be azt a szív és az agytörzs között húzódó idegpályát, aminek az idegsejtjei kiválthatják az ájulást.

Nem mindegy mennyit beszélünk a gyerekünkhöz!

A Kelet-Angliai Egyetem kutatói szerint a gyermekek agyának fejlődését jelentős mértékben befolyásolhatja az, hogy mennyit beszélnek hozzá a felnőttek életük korai szakaszában.

Nem kell agy a tanuláshoz

Először sikerült kimutatni, hogy az egészen egyszerű idegrendszerrel is lehetséges a tanulás.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!