Dohányzás

A köhögés is lehet komoly betegség tünete

Köhögés? Krákogás? A köhögés reflexes mechanizmus, születésünk pillanatától kezdve szervezetünk védekező eszköze. Alapvető funkciója a légutakba került idegen anyag azonnali eltávolítása.

Óvatosan a fogamzásgátlókkal!

A fogamzásgátlók feltalálása nők millióinak életét tette könnyebbé. Egyszerű, véd bizonyos rákfajták ellen, szebbé teszi az arcbőrt. Bizonyos esetekben, azonban problémákat is okozhat.

Az ápolatlan fogsor akár 13 évvel idősebbnek mutathat

Érdemes odafigyelni a szájhigiéniára, és időt fordítani arra, hogy fogaink fehérek és csillogóak legyenek, ugyanis a foltos és sárga fogaknak köszönhetően, akár 13 évvel is idősebbnek nézhet ki az embert – állítja egy kutatás.

Hogyan szokjunk le a dohányzásról?

Hogyan lehet leszokni a dohányzásról? (De tényleg?!) A dohányzás káros hatásaival az is tisztában van, aki nem akar, mégis rengetegen cigarettáznak. Azt mondják, hogy ha egyszer rászoktunk, nem lehet leszokni róla, csak letenni. Leszoktató módszerekben és praktikákban azonban nincs hiány. Elrettentő példáktól kezdve a különböző kezelésekig minden megtalálható a palettán. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk néhány módszert.Hasznosságukat döntse el ki-ki saját maga.

Passzív dohányosok és a lelki egészség

A dohányosok között köztudottan magas a depresszióban és más lelki eredetű betegségben szenvedők száma, azonban egy nemrég kiadott tanulmány szerint a passzív dohányosok is fokozottan ki vannak téve a dohányfüst okozta betegségek és a lelki betegségek előfordulásának.

Megvan a legegészségtelenebb nemzet

Zöldség és gyümölcs? Inkább ne. Mozgás? Nem fontos. Helyette inkább egy cigi a szájba és egy pohárka ital a kézbe. A skótok kifejezetten egészségtelenül élnek.

Egészséges cigaretta?

Japán tudósok beazonosították azt a gént, amely a dohánynövény gyökerétől a leveléig szállítja a nikotint. Ez a felfedezés közelebb vitte a tudósokat ahhoz, hogy létrehozzák a nikotinmentes, dohánytartalmú cigarettát.

Hol lennének a férfiak a nők nélkül?

Az Amerikai Egészségügyi és Szociális Minisztérium (HHS) átfogó programot indított a férfiak egészségének megőrzésére. A kampány a nők figyelmét igyekszik felhívni a férfiakat veszélyeztető kockázati tényezőkre, mivel adataik alapján ők azok, akik a legtöbbet tehetik az erősebbik nem tagjainak egészségéért.

Téma amiről nem szívesen beszélünk: a szájszag

A fogkő látványnak sem kellemes, viszont ezen kívül más problémákhoz is vezethet, mint az ínyvérzés, a kellemetlen szájíz és szájszag. Érdemes tehát e problémákkal fogorvoshoz fordulnunk, még akkor is, ha maga a fogkő esetleg nem látszik.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!