Anyaszemmel

Hat gyereket nevelni, a különböző korú családtagok életét menedzselni embert próbáló feladat. Rovatpárunkban szerzőink, Küttel Dávid és Szonda Györgyi avatnak be családjuk mindennapjaiba. Anyaszemmel rovatunkban Györgyi mesél a család örömeiről és arról, hogyan tudja koordindálni a gyerekek mindennapjait.

Anyaszemmel: Visszaáll a tanévrend!?

Mikor ezt az írást gépelem, még 30 fok van, de anya már az őszt szervezi, fejben készülnek a napirendek, íródnak sorban a tennivalók, és folyamatosan bővül a bevásárlási lista, amely négy iskolás évkezdéséhez szükséges.

Nyári káosz anyaszemmel

Úgy kezdődött a nyár, hogy rossz helyre vittük Bencét, mikor indult az erdei táborba... Kiderült, hogy a lakástól két villamosmegállóra lévő buszpályaudvarról indultak, nem pedig onnan, ami negyven perc autóútra van tőlünk. Amikor rájöttünk a tévedésre, már beállt a reggeli dugó, így sikerült lekésni az indulást. Szerencsére az M3-as kivezetőn utolértük a különbuszt, így mégis az osztályával utazhatott, és nem kellett százegynéhány kilométert autózni vele.

Anyaszemmel – Egy kicsi mozgás mindenkinek kell!

Nagyon örültem, mikor rábukkantam egy olyan úszóiskolára, ahol van hétvégi úszásoktatás (és nem hajnalban), valamint egy rendes nagy uszodában zajlik, ahol marad szabad pálya a sportos közönségnek is. Ebben a formában Apa is leúszik pár száz métert hetente, míg Dáviddal oktatók foglalkoznak, az óra végeztével pedig kettesben, vagy néha Bencével hármasban megváltják a világot a jacuzziban.

Anyák napjára gyerekszemmel

Május első vasárnapja van, anyák napja. A gyermekeimet kérdeztem, hogyan éreznek az anyukájuk iránt, illetve mit gondolnak a nagymamájukról?! Isten éltesse az édesanyákat!

Anyaszemmel – Beszéljünk a szexről!

Megdöbbentő, hogy a mai tizenévesek ebben a „szuperfelvilágosult” világban mennyire nincsenek tisztában a felelőtlen szexuális kapcsolat veszélyeivel. Legalábbis ez derül ki Bori lányom szavaiból, amikor az iskolatársairól mesél nekem otthon. Teljesen elszomorít, hogy ha egy elit gimnáziumban ekkora a tudatlanság ezen a téren, mennyi téves, egymástól hallott információ keringhet egy kevésbé „válogatott” közegben.

Kütyüfüggőség – Anyaszemmel

Elegem van! Pedig drága kamasz és kamaszodó gyermekeim szerint nálunk alig található elektronikai „kütyü”, mert ha tudnám, hogy másoknál mik vannak, már kiszaladtam volna a világból. Tény, hogy nem csupán kicsit vagyok maradi ebből a szempontból: én még írni is kézzel szeretek, és újra elkezdtem filmre fényképezni, mert a legkisebb gyermekeinkről már „csak” digitális képek vannak – igaz ugyan, hogy abból több száz is.

Anyaszemmel: Igény szerint

Nem szeretném lerombolni drága férjem „kora reggel már Apuka”-képét, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ilyen szombat reggel legfeljebb ötször fordul elő az évben... Az általános hétvégi reggeleken Anya kel föl a kicsikkel, Apát hagyjuk aludni, hiszen valamikor be kell pótolni a stúdióban vagy a laptop előtt töltött éjszakai órákat.

Harc a játékokkal – Anyaszemmel: Hogy kerül a zenélő béka a kukába?

Nálunk a december a legjobb része az évnek, ha Dávid fiamat kérdezik, mert minden héten ünnepelünk valakit vagy valamit: szülinapok, névnapok, Mikulás, karácsony, bulik – finomságok, és természetesen ajándékok halmaza. Hiszen mégsem vonható össze a szülinapi és a karácsonyi ajándék, mert „az egyiket Te veszed, Anya, a másikat az angyalok hozzák nekem!” – fejtette ki ötéves gyermekem.

Angyallesen – Anyaszemmel

Idén először éreztem azt, hogy „legyen már december, készülhessünk az Ünnepre”, annyira szerettem volna már díszíteni a lakást, érezni a sütemények illatát, meglepetéseket tenni az adventi naptárba, esténként gyertyákat és karácsonyi izzókat gyújtani a lámpafény helyett. Ezért aztán szépen lassan egyre több piros kiegészítőt csempésztem a nappaliba, egyre több gyertyatartó bukkant föl a lakásban, így vezetve be az adventi időszakot.

Célcsoport a család – Anyaszemmel

A reklámhadjárat természetesen engem sem kímél, sem mint édesanyát, sem mint a kismamák tanácsadóját. Szerencsére otthon nem sokat nézzük a tévét, de abban a kevés időben bombáznak minket a még jobbal, a még újabbal, a még szebbel, az állítólag még egészségesebbel, legyen szó joghurtról, telefonról, samponról, vagy akár legófiguráról.

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Kvíz

Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!

Tematikus kvíz

Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!