Kérdezze meg gyógyszerészét!

A szellemi teljesítmény fokozásának legjobb módszere

Legyen az egy hosszú autóút, vizsgaidőszak, tanulási nehézséggel küzdő gyerek vagy határidős munka, a legtöbb emberrel előfordul, hogy tovább kell szellemileg a csúcson lenni, mint amire az előző esti alvás lehetőséget adott. Ilyenkor sokan kávéhoz vagy energiaitalhoz nyúlnak, de ezek hosszú távú hatékonysága igencsak kétséges.

Vérnyomás kisokos

Szinte mindenki ismer olyan embert, akinek magas vagy alacsony a vérnyomása, de tudjuk-e, hogy pontosan mit is jelent ez, miért fontos, hogy karbantartsuk testünknek ezt a funkcióját? Dr. Nyemcsok Pál, a balatonfüredi Marina Patika (8230 Balatonfüred, Széchenyi u. 55.) vezető gyógyszerésze elmondta, mit érdemes tudnunk a vérnyomásról.

Gyógyhatású szerek csont, izom és izületi sérülések esetére

Néha elég egy rosszul sikerült lépés, és akár hónapokra lemondhatunk a természetesnek tűnő mozgás élményéről. Dr. Bibók Zoltánt, a kazincbarcikai Hospifarma Gyógyszertár (3700 Kazincbarcika, Építők útja 48.) gyógyszerészét az izom- és csontsérülésekről kérdeztük.

Éltető ételek

Egy hosszan tartó betegség komoly változásokat hozhat egy ember, egy család életében, és ez sokszor a táplálkozásra is kiterjed. A különféle, étkezéssel kapcsolatos tanácsok, diéták közül azonban sokszor nehéz választani. Az étrend-kiegészítőkről kérdeztük Lukácsné Dr. Fodor Enikőt, a Fodor Gyógyszertár (1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 44.) munkatársát.

Fáj, de hogyan?

A fájdalom része az életnek. Legyen ez az időjárás okozta fejfájás, sportsérülés vagy egyéb rejtélyes nyavalya, abban biztos mindenki egyetért, hogy minél hamarabb megszüntetjük, annál jobb. Ez persze csak részben igaz, de az sem mindegy, hogy hogyan szabadulunk meg az éppen aktuális kíntól.

Mi az igazság? Hatásos vagy sem a homeopátia?

Egyre többször hallani a különféle homeopátiás szerekről, de a hozzájuk kapcsolódó történet gyakran változó. Működik? Nem működik? Hogy működik? Ezekre a kérdésekre válaszoltak a Fodor Gyógyszertár gyógyszerészei, Dr. Fodor Dezsőné és Lukácsné Fodor Enikő.

A gyógyszerész tanácsai fogyókúrázóknak. 2. rész

Folytatjuk az áprilisi számunkban elkezdett fogyókúra-témát. Mi alapján válasszunk, ha úgy döntöttünk, hogy rá szeretnénk segíteni a fogyókúránkra? Erről kérdeztük Dr. Kárpátiné Dr. Gangl Terézt, a soproni Arany Kígyó Gyógyszertár vezetőjét.

Mit ajánl a gyógyszerész fogyókúrázóknak?

A naptári tavasz legtöbbeknek már a strandszezon előszobáját jelenti. A fölös kilóktól való megszabadulás nemcsak esztétikailag, hanem egészségügyileg is fontos dolog. Dr. Bibók Zoltánnal, a kazincbarcikai Hospifarma Gyógyszertár (3700 Kazincbarcika, Építők útja 48.) gyógyszerészével arról beszélgettünk, hogy mit tehet az, akinek nehezére esik a karcsúsodás.

Hány hónapra írhat gyógyszert az orvos?

2012-ben néhány változással kell számolnunk a patikai gyógyszerkiadások tekintetében. E módosításokról érdeklődtünk azért, hogy elkerüljük az esetleges kellemetlen meglepetéseket receptjeink kiváltásakor. A témáról Dr. Müller Szilvia gyógyszerészt, jogászt, a budapesti Zöldkereszt Patika (1039 Budapest, Füst Milán u. 30.) vezetőjét kérdeztük

Ha beteg a gyerek

Sál, sapka, kesztyű! Vajon hányszor hangzik el ez a felszólítás gyermekeink felé a téli időszak során? Egészségükért születésüktől fogva mi magunk vagyunk leginkább felelősek, és nem csak télen, ezért nem mindegy, hogyan erősítjük immunrendszerüket, milyen gyógyszereket adunk, vagy épp nem adunk nekik.

Ajánlataink

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!