Kérdezze meg kezelőorvosát!

Az arcüreggyulladás tünetei és kezelése

Mi is az orrmelléküreg-gyulladás, hogyan ismerhetjük fel, és milyen kezelés javallott? Erről kérdeztük dr. Fent Zoltán fül-orr-gégészt, a Semmelweis Egyetem adjunktusát.

Lehangoltság vagy depresszió?

A tél beálltával hajlamosak vagyunk a rosszkedvre, vagy akár a depresszióra. Gyakori jelenség az energiahiány, emellett életkedvünk is csökken. De hol a határ a lehangoltság és a depresszió között? Somogyi Katalin klinikai szakpszichológussal beszélgettünk.

Harc a rák ellen egy kisvárosban

Személyes kapcsolattal, rendszeres szűrővizsgálatokkal és egy rákellenes klub aktív programjaival a kisebb térségekben is komoly eredményeket lehet elérni a daganatos megbetegedések megelőzésében és a betegek kezelésében.

Kérdezze meg kezelőorvosát – a hasi panaszokról

A gyomor- és bélproblémák tipikusan ősszel és tavasszal erősödnek fel, ilyenkor sokan fordulnak orvoshoz. A lehetséges kezelésekről és házi praktikákról kérdeztük dr. Balaicza Erika belgyógyász főorvost.

Otthoni ápolással is enyhíthető a fájdalom

Mikor megkérdezik az embereket, hogy életük utolsó szakaszát hol szeretnék tölteni, a lakosság több mint 80%-a azt válaszolja, hogy otthon, családi körben szeretne maradni. A hospice-ellátás („otthonápolás”) lehetőségeiről, módszereiről és előnyeiről dr. Muszbek Katalinnal, a Magyar Hospice Alapítvány igazgatónőjével beszélgettünk.

Ép lélek az ép testhez

Napjainkban egyre fontosabb szerepet kap a testi és a lelki egészség összekapcsolása a gyógyítás során. Tihanyi Benedek hatodéves orvostanhallgatóval beszélgettünk stresszről, testtudatosságról, és a különböző alternatív módszerekről, amelyekkel megelőzhetjük vagy kezelhetjük betegségeinket.

Mielőtt belevág(at)na

A közelmúltban egy hollywoodi sztáron, Angelina Jolie-n saját kérésére emlőeltávolító műtétet hajtottak végre, mivel egy állítólagos genetikai kutatás alapján biztosra vette, hogy felmenőihez hasonlóan ő is mellrákban fog meghalni. A hír világszerte felborzolta a kedélyeket, és a közvélemény érdeklődése a betegségmegelőző sebészeti beavatkozások felé fordult.

Hogyan hízzak egészségesen?

A negatív fogyókúra, azaz hízókúra, vagy más néven roborálás (erősítés) kiegyensúlyozott, energia- és fehérjedús étrenddel, egyénre szabott fizikai aktivitással, és a pszichés állapot karbantartásával jár. Ennek módszereiről beszélgettünk Henter Izabella dietetikussal.

Végleg megszabadulhatunk az allergiától?

Elérkezett a május, szerencsére még éppen időben vagyunk, hogy felvegyük a harcot a parlagfű ellen. Ennek egyik módja, ha elkezdjük alkalmazni a szublingvális allergén immunterápiát, amellyel enyhíthetjük, majd végleg meg is szüntethetjük allergiás panaszainkat. A terápiáról dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész szakorvossal beszélgettünk.

Aki vért ad, életeket menthet

A patikákban számtalan olyan gyógyszert megkapunk, melyekkel felépülhetünk betegségünkből, javíthatunk életminőségünkön. Egyvalamit azonban sehol nem lehet pénzért megvenni: ez pedig nem más, mint a vér. Vért csak kapni lehet, méghozzá attól, aki előtte önszántából, jótékony célból felajánlotta azt.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!