sütőtök

Kedvenc őszi finomságunk, a sütőtök

A második világháború után alapélelmiszernek számító sütőtök népszerűsége jó pár éve újra felfutóban van. Az éttermek őszi-téli kínálatából és az otthoni hobbiszakácsok menüjéből sem maradhat ki ez az édes, sokrétű zöldség.

Az ősz ajándéka: a sütőtök

A sütötők bővelkedik vitaminokban, jót tesz a májnak, a látásnak, erősíti az immunrendszert, de akár még a szépségápolásban is alkalmazhatjuk. Az alábbi ízletes recept pedig szebbé varázsolja a borongós őszi napokat.

Ezért egészséges a sütőtök

A sütőtök ballasztanyagokban gazdag, kalóriában szegény zöldségféle, amely szénhidráttartalmában, karotin- és C-vitamin-tartalmában is felülmúlja a többi tökfajtát. Narancsszínű húsa a karotinoidnak köszönheti intenzív tónusát. A karotinoidok sorába tartozik a béta-karotin, amely a szervezetben zsír segítségével A-vitaminná alakul.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!