kommunikáció

A megosztás pszichológiája

Egyszerű pszichológiai attitűdökre vezette vissza egy kutatás a közösségi média alapját képező megosztást. Alapvetően 6 motivációt sikerült kimutatni.

Kerüld az auragyilkosokat!

Érezted már úgy, hogy bizonyos emberek elszívják az energiádat, vagy szabályosan rosszul vagy tőlük?

4 jó tanács energiavámpírok ellen

A negatív emberek jelen vannak a mindennapjainkban, és ha nem figyelünk, előbb-utóbb felemésztik az energiáinkat és negatív hullámokkal árasztanak el bennünket. Ilyen energiavámpír lehet egy távoli családtagunk, a szomszédunk vagy egy munkatársunk is.

Az e-mail és a stressz

Egy új vizsgálatban arra kérték irodai dolgozók egy csoportját, hogy ideiglenesen hagyjanak fel az e-mailezéssel. A kísérlet során szívmonitorokkal figyelték meg a résztvevők szívműködését.

Helyemen vagyok-e? Melyik az én utam?

Minden ember szeretne hinni abban, hogy az élete értékes és értelmes. Mindannyiunkban ott van a vágy, hogy érezhessük: fontosak vagyunk, szükség van ránk, valami jót teremthetünk, valamilyen cél felé haladunk, amit be is teljesíthetünk.

A személyiségünktől függ, hogy miben betegszünk meg

Érdemes a saját személyiségünket alaposan szemügyre venni, amikor az orvosnál ülünk a váróteremben. Egy elmélet szerint ugyanis személyiségjegyeink meghatározhatják betegségeinket. Az elmélet követői úgy vélik: a személyiségnek sokkal nagyobb szerepe van a betegségek kialakulásában, mint ahogy azt eddig az orvosok gondolták.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!