halak

Életképes halhibridet hoztak létre magyar kutatók

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézete vezetésével a tokféléket vizsgáló kutatócsoport létrehozta az őshonos vágótok, és az amerikai lapátorrú tok életképes hibridjét.

Mi lehet a fáradtság mögött?

A B12-vitamin hiánya fáradékonyságot, depressziót okozhat és akár a szellemi képességek romlását is, a leggyakoribb szövődménye pedig a vészes vérszegénység.

Fontos a D-vitamin

A D-vitamin az egyik legősibb vegyülete szervezetünknek, melyre szinte valamennyi szervrendszerünk megfelelő működéséhez szükség van. Hiánya vagy alacsony szintje számos betegség kockázatát növelheti.

Miért kell sokkal több kishalat ennünk?

A kisebb méretű halfajokat, így a szardellát, a szardíniát, a heringet vagy a makrélát ajánlja az étlapra a világ húsz vezető séfje a túlzott halászat miatt veszélybe került nagyobb halfajok helyett egy San Sebastianban megrendezett találkozón.

Vízeinkben az egészség!

Bár az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel, ami még ízletes is, a legtöbb gyerek és sok felnőtt mégsem szereti a halat. Pedig az egészséges táplálkozás fontos részét képezi, és Magyarországon számos különleges és finom fajta él. Stábunk a III. Budapesti Halfesztiválon járt - megkérdeztünk szakértőket és ismert személyiségeket is, mit gondolnak a halfogyasztásról.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!