Aktuális

A bevérzett szem kezelése házilag

A gyulladt, vörös szem állandó viszketése, könnyezése és nem túl vonzó kinézete mellett erősen fertőző is. A gyulladás általában 7-10 nap alatt magától is elmúlik, de beállt otthoni gyógymódokkal ez az idő lerövidíthető.

Gránátalma terhesen

A Berkeley egyetemen végzett kutatások szerint a gránátalma megközelítőleg háromszoros antioxidáns képességgel bír a vörösborhoz, a zöld teához vagy az áfonya- és a narancsléhez viszonyítva.

Visszérműtét utáni mozgás: nem kell felhagynunk vele

Sokan küzdenek visszerekkel, melyek kialakulásának egyik fő oka a túlsúly és a mozgáshiány. Ennek ellenére aktívan sportoló embereknél is megjelenhetnek a kitüremkedő, kacskaringós erek, és ha eleinte nem is okoznak panaszt, később fájdalmassá válhatnak.

Influenza- meddig fertőz?

Nagyjából az influenzafertőzés elkapásától számított 24-72 órán belül válik az illető maga is fertőzővé, s a tünetek jelentkezésétől számítva mintegy 5 napig fertőző

Tied a kontroll: a korai magömlés

Nyilvánvalóan szükség van a korai magömléssel kapcsolatos tudatosság növelésére, ugyanis sok olyan férfi és pár érintett, akik csendben szenvednek. Ennek a nyilvánvaló és egyszerű ténynek a következményeként született meg a „Tiéd a kontroll” ötlete.

Sürgősségi fogamzásgátlás

Ez a módszer alkalmas arra, hogy a szexuális aktussal kapcsolatos váratlan, véletlen és egyben védtelen helyzeteket megoldjon. Ilyen lehet pl. az elszakadt kondom, a félrecsúszott pesszárium, a tabletta bevételének elfelejtése, illetve az, ha valaki egyáltalán nem védekezik.

Árnyékolással csökkenthető a tetőtér hőmérséklete

Pártai Lucia szerint a következő hetekben valószínűleg csak átmeneti periódusokra szakad meg a napos időjárás. A meteorológus arra is felhívja a figyelmet, hogy hazánk éghajlatát a jövőben a mediterrán térségek sajátosságai jellemezhetik majd.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!