Aktuális

A rejtélyes hasfájás nyomában

Ötből egy felnőttnek irritábilis bél szindrómája van, így ez a kórkép az egyik leggyakoribb betegségnek számít. Tünetek, okok és megoldási lehetőségek a több szempontból rejtélyesnek hasfájásos panaszokra.

Jódozott só vagy sima só?

Leszerepeltek a Magyarországon forgalomban lévő konyhasók: tizennyolc termék majdnem harmadának kálium-jodid-tartalma túllépte a határértéket. Kell egyáltalán jódozott sót fogyasztanunk? Milyet érdemes választanunk?

Zúzódások és véraláfutások

Kék-zöld foltokkal van tele, de nem emlékszik arra, hogy bármibe is beleütközött volna? Összegyűjtöttünk néhány okot, amiért zúzódások alakulhatnak ki rajtunk.

A térd- vagy csípőizületi kopás tünetei

Az alsó végtagok ízületi kopása esetén a tünetek általában fokozatosan jelentkeznek. A legkorábbi figyelmeztető jel legtöbbször a megterhelést követő izomlázérzet, illetve a beindulási nehézség, ami mozgással „bejáratódik”. Viszonylag korai tünet a pihenést követő „ízületi merevség” érzete is.

A magnézium és a hízás kapcsolata

Napjainkban egyre többször lehet hallani arról, hogy bizonyos vitaminok, ásványi anyagok hiánya betegségek kialakulásához vezet.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!