természetvédelem

Takarékos vízfogyasztás: hogyan vigyázzunk a jövő vízkészleteire?

Sokunk számára a víz természetes dolog: bármikor elérhető, ha szomjasak vagyunk, ha főzni, vagy ha fürdeni szeretnénk. Azonban ritkán gondolunk bele, hányféleképpen használjuk a vizet nap mint nap, holott vízfelhasználásunkat olyan döntésekkel is befolyásolhatjuk, hogy mit eszünk vagy mivel közlekedünk.

Bükkszentkereszt: ember és természet harmóniája

A Magas-Tátra felől induló völgyvonulatok szélcsatornát képeznek Bükkszentkereszt felé, amelynek következtében ezen a területen különleges, nagyon tiszta levegőjű, szubalpin klíma alakult ki. Dr. Mandel Dezső tüdőgyógyász kutatásai szerint az itteni, gyógyító erejű levegő rendkívül kedvező hatással van a légúti betegségekben szenvedőkre, elsősorban az asztmatikus betegekre.

A méhapokalipszis

2006 óta több tízmillió, az almától a cukkiniig száznál is több termény beporzásáért felelős mézelő méh pusztult el. A US Department of Agriculture (USDA) egyik új beszámolója szerint a tudósok még mindig az ún. kaptárelhagyás (CCD) okának pontos meghatározásával küszködnek, mialatt az óra tovább ketyeg.

Ajánlataink

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!