szülők, nagyszülők

Barátság gyerekkorban

Leszel a barátom? Ezt a kérdést a gyerekek sokszor 3 perc játék után felteszik a játszótéren, vadidegen gyerekeknek.

Baj van a kamasszal

A tinédzsert nevelő szülő sokszor van gondban, mert nem tudja, hogy gyermeke „furcsaságai”, rossz hangulatai e korszak átlagos jelenségei, vagy komolyabb lelki gondot jeleznek.

Nem mindegy mennyit beszélünk a gyerekünkhöz!

A Kelet-Angliai Egyetem kutatói szerint a gyermekek agyának fejlődését jelentős mértékben befolyásolhatja az, hogy mennyit beszélnek hozzá a felnőttek életük korai szakaszában.

Nyár a nagyiéknál

Gyógyszerész-háziorvos szakértőnket kérdeztük arról, mire ajánlatos figyelni a nagyszülőknél töltött vakáció során.

Szüleink, nagyszüleink életmódjának hatása génjeinkre

Kevéssé ismert, hogy bizonyos gének környezeti tényezőktől függően lépnek működésbe. Ennek a tudománya az epigenetika, amely elnevezés arra utal, hogy az epigenetikai változások nem az öröklődés útján, hanem azon felül befolyásolják egészségi állapotunkat.

Elfogadni - feltétel nélkül

A gyerekek nem születnek kirekesztőnek, őket nem riasztja el a másság, azonban az idő múlásával a környezeti hatások által ez megváltozhat.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!