méregtelenítés

Őszi-téli vitaminforrás: tökmagolaj

A hidegen sajtolt tökmagolajnak számos pozitív élettani hatása van, nem véletlen tehát, hogy régóta jelen van a népi gyógyászatban. A tökmagolaj esszenciális zsírsavakban, antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban igen gazdag.

Új útjai a gyógyulásnak

Olvasom, hogy szervezetünk naponta 25 ezer hibás sejtet termel. Meg hogy a WHO jelentése szerint élete során minden második ember megbetegszik rákban. Ez persze nem azt jelenti azt, hogy meg is fog halni.

Borbás Marcsi: „Őrizzük meg a hagyományainkat”

Bemondónőként ismerte meg az ország még a '90-es években, majd rövid idő múlva már műsorvezetőként dolgozott a Magyar Televíziónál. A mai napig láthatjuk a képernyőn egy gasztronómiai műsor háziasszonyaként, hiszen imád főzni. Borbás Marcsival 2016 februárjában beszélgettünk a régi televíziózás szabályairól, ősi hagyományainkról és a ma divatos étkezési trendekről.

Vitalizáld magad tavaszra és tarts lékúrát!

A tavasz mindenkinél a megújulás időszaka, így ilyenkor érdemes különös figyelmet fordítani a megfelelő vitaminbevitelre, illetve feltölteni a télen kimerült szervezetedet. Egy lékúra kiváló választás lehet, hiszen a nyersen préselt zöldség és gyümölcslevek segítenek, hogy fittebbnek érezd magad, ráadásul a tavaszi fáradtságot is könnyebben átvészelheted!

Mitől leszünk rákosak?

Manapság számos elmélet létezik arról, hogy a rákos daganatok miért alakulnak ki az emberi szervezetben.

A rizs hatása

A rizs gyógyhatását már ősidők óta ismerik: segíti többek közt a szervezet megtisztulását és regenerálódását. Az orvosok és természetgyógyászok többsége azonban csak a teljes értékű, hántolatlan, biotermesztésből származó natúr rizsnek tulajdonít gyógyító erőt.

Fontos kérdések a lúgosításról

Szervezetünk alapvetően lúgos kémhatású, de működése során savakat termel. Ahhoz, hogy fenn tudja tartani szervezete lúgos állapotát, tettekre van szüksége, amibe beletartozik a lúgos ételek és italok fogyasztása és a testmozgás is.

Zellerrel a méregtelenítésért

Gyökerét, leveleit és magvait egyaránt felhasználhatjuk, mind jótékony hatással bírnak. Ízét nem mindenki szereti, pedig salátának elkészítve például rendkívül ízletes.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!